Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Sağlık Sigortasında Kapsam Dışı Kalan Durumlar Nelerdir?

15 Şubat 2024

Sağlık sigortası seçeneklerine göz attığınızda birçok alternatifle karşılaşıyor, hangisini tercih etmeniz gerektiği konusunda kararsız kalıyor olabilirsiniz. Peki, sağlık sigortasının teminatı tam olarak neleri kapsar? Sağlık sigortası dışında kalan hastalıklar nelerdir? İşte cevapları... 

Sağlık Sigortası Teminatı Neleri Kapsar? 

Hastalık ve kaza durumlarında gerek kısa süreli gerek uzun süreli pek çok rahatsızlığı teminat altına alan sağlık sigortaları, genellikle ayakta tedavi kapsamı ve yatarak tedavi kapsamı olmak üzere iki seçenek sunuyor. Ayakta tedavi kapsamı; tahlil, röntgen, muayene, ilaç, fizik tedavi ve benzeri durumlar için geçerli. 24 saati aşmayan, hastanede kalmayı gerektirmeyen çoğu durum ayakta tedavi kapsamına alınırken rutin kontroller de bu kapsamda değerlendiriliyor.

Yatarak tedavi kapsamı ise; hastanede kalmayı gerektiren durumları içeriyor. 24 saati aşan, tedavi sürecinde hastanede kalmayı gerektiren çoğu rahatsızlık yatarak tedavi kapsamına alınıyor. Ayrıca yatarak tedavi kapsamı, ayakta tedaviye göre oda masrafı gibi yüksek maliyetli giderleri de karşılıyor. Tüm bunların dışında kalan durumlar özel sağlık sigortası kapsamı haricinde sayılabiliyor. Sağlık sigortaları, sigorta şirketlerine bağlı olarak farklılıklar gösterebildiği için kısmi şekilde kapsama alınan durumlarla da karşılaşmak mümkün.

Sağlık Sigortası Kapsam Dışı Hastalıklar Nelerdir?

Özel sağlık sigortaları, genellikle isteğe bağlı gerçekleştirilen operasyonları ve bu operasyonlardan doğabilecek komplikasyonları karşılamıyor. Ek olarak poliçe tarihinden önceki durumlar ve anlaşmalı olmayan kurumlardan yaptırılan işlemler de yine kapsam dışı kalıyor. Sağlık sigortasının kapsamadığı durumlar; 

  • Poliçe öncesine dayalı hastalıklar,
  • Doğum giderleri,
  • Diş tedavisi giderleri,
  • Gözlük camı, çerçevesi ve lens giderleri,
  • Kısırlık tedavisi süreci,
  • Zayıflama amacıyla gerçekleştirilen mide ameliyatları,
  • Tüm estetik operasyonlar,
  • Sünnet,
  • Doğuştan kaynaklanan hastalıklar,
  • SGK aracılığıyla karşılanmayan masraflar,
  • Anlaşmalı kurumlar haricindeki yerlere yaptırılan işlemler.

Bu ve benzeri durumlara ek olarak sigorta kapsamında olsa dahi poliçe başlangıç tarihinden itibaren 3 ay boyunca kapsam dışı kalan durumlar da var.  Tüm kalp ve kanser hastalıkları, kronik böbrek rahatsızlıkları, prostat ile ilgili problemler, fıtık kaynaklı rahatsızlıklar, diz operasyonları, yırtık ve çıkıklar, safra kesesi ve tiroit hastalıkları, meme, yumurtalık ve rahim hastalıkları, organ yetmezliği gibi bazı hastalıklara dair tıbbi harcamalar, özel sağlık sigortası kapsamında olsa bile ilk 3 ay karşılanmıyor.

Sizin ve sevdiklerinizin sağlığı her şeyden önemli olduğu için ihmale ve gecikmeye yer bırakmadan bir an önce özel sağlık sigortanızı yaptırmalısınız. Size en uygun sağlık sigortası poliçesini seçmek için sigortaladım.com'dan sağlık sigortası teklifi alabilir ya da 444 9 832 numaralı müşteri hizmetleri hattıyla iletişime geçerek sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teklifi Al

Hemen Teklif Al
Özel Sağlık Sigortası

Özel Sağlık Sigortası Teklifi Al

Hemen Teklif Al

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kaza Tespit Tutanağı Nedir? Nasıl Doldurulur?
Trafik Sigortasında Manevi Tazminat

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam