blog blog

AkSigorta Hasar Dosya Sorgulama

14 Şubat 2020

Evinizin, iş yerinizin ya da aracınızın başına gelebilecek bütün olumsuz durumlarda sigorta şirketinizi arayarak hasar tespiti yaptırmanız ve zararların tazminini talep etmeniz için uygulamanız gereken bazı prosedürler bulunuyor. Sigorta şirketinizin sizden talep edeceği evrakları en kısa süre içerisinde şirkete ulaştırmanız halinde, size atanacak bir eksper yardımı ile gerekli tespit çalışmaları yapılıyor.

Hasarın oluştuğu yer ve adres bilgileri, poliçe numarası, hasar tarihi, geçerli bir e-posta ve IBAN numarası ile ilgili sigorta şirketine başvurunuzu tamamlayıp, ekspertiz sürecinin tamamlanmasını beklemeniz, hasar tazminatını alabilmeniz için yeterli oluyor. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra, size verilecek olan hasar dosya sorgulama numarası ile web adresi üzerinden Aksigorta hasar dosya sorgulama sekmesinden ya da telefonla iletişime geçerek, dosyanızın son durumu hakkında bilgi almanız mümkün oluyor.

Trafikte Oluşabilecek Kazalar İçin Hasar Tespiti

Trafikte güvenli yolculuk yapmak için önlemler almak büyük önem taşıyor. Hem can güvenliğiniz hem de mal güvenliğiniz için zorunlu trafik sigortası ve kasko yaptırmak, aynı zamanda güvenli sürüş önlemlerini uygulamak, olabilecek risklere karşı sizi güvence altına alıyor. Tüm bu güvenlik önlemlerine rağmen, zaman zaman trafikte karşılaşabileceğiniz dikkatsiz sürücüler ya da ani durumlar sebebiyle, araç hasarları ile karşı karşıya kalmanız da kaçınılmaz olabiliyor. Bu sebeple Aksigorta, sürücüler için kapsamlı araç sigorta poliçesi alternatifleri sunuyor.

Sigorta poliçenizin kapsamında bulunan teminat bedelleri, araç, sürücü ve araçta bulunan yolcular için güvence sağlıyor. Zorunlu trafik sigortası, üçüncü şahıslara ve karşı tarafa vereceğiniz zararları tazmin ederken, kasko sigortası kendi aracınızın hasar tazminatlarını güvence altına alıyor.

Hasar Oluştuğunda Yapmanız Gerekenler

Herhangi bir kaza durumunda araçta yalnızca maddi hasar oluştuysa ilk yapmanız gereken, karşı tarafla birlikte hazırlayacağınız tutanağı oluşturmak ve sigorta şirketinizin iletişim kanalından müşteri hizmetlerine ulaşmak olacaktır. Sonrasında, şirketinizin sizden istediği evrakları ulaştırdığınız andan itibaren, size verilen dosya numarası ile araç hasar sorgulama işlemlerini sonuç alıncaya kadar kolaylıkla takip edebilirsiniz. Kazada meydana gelen hasar yalnızca maddi değil ve ölüm ya da yaralanma gibi durumlar söz konusu ise böyle bir durumda polis ya da jandarma gibi kolluk kuvvetlerinden yardım almanız ve onların gözetiminde tutanak tutulması gerekiyor. Aksigorta tarafından size verilen hasar dosya sorgulama numarası, web sitesi üzerinden ya da telefonla bağlanacağınız müşteri hizmetlerinin ilgili bölümünden, T.C. kimlik numaranızla birlikte sorgulama yapmanıza imkan tanıyor.

Hasar Dosyası İçin Gereken Evraklar

Trafik kazalarında istenen evraklar standart olup, trafik sigortası kapsamına giren teminatlar için ek belgeler isteniyor. İstenen belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sigorta poliçesinin aslı ya da fotokopisi
  • Trafik kazası tespit tutanağı
  • Ruhsat fotokopisi
  • Ehliyet fotokopisi

Trafik sigorta kapsamına giren kazalar için ek teminat belgeleri:

  • Maddi hasarlı kazalarda hasar gören aracın ruhsat fotokopisi
  • Yaralanmalı kazalarda, hastane epikriz raporu ve tedavi masraflarını gösteren faturalar
  • Kaza sonucu sakatlanma durumunda, maluliyet durumunu gösteren hastane heyet raporu
  • Kişinin maddi durumunu gösterir belge
  • Ölümlü kazalarda, savcılık onaylı ölüm raporu
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve veraset ilamı (Noterden alınabiliyor)

Hasar Dosyası Sorgulama Hangi Kanallardan Yapılabilir?

Araç hasar sorgulama işlemleri, şirketin iletişim kanalları aracılığıyla yapılabildiği gibi Sigorta Bilgi Ve Gözlem Merkezi tarafından faaliyete sokulan sistem sayesinde kolaylıkla yapılabiliyor. Sisteme girdiğiniz anda, cüzi bir ücret karşılığında sorgulama satın alınarak yapılan sorgulama işlemleri, hasar dosyası sorgulama, poliçe sorgulama, tutanak sorgulama gibi daha birçok önemli sorgulama alternatiflerinden oluşuyor. Böylece, herhangi bir kaza sonrasında, karşı tarafın trafik sigortası poliçesinin olup olmadığını ya da zararınızı hangi sigorta şirketinin ödeyeceğini kolaylıkla öğrenmeniz ve takip etmeniz de mümkün oluyor.

İhtiyacınız olan sigorta ürünü için Sigortaladım.com üzerinden başvurabilir, taleplerinize tam olarak cevap verebilecek bir poliçe bulabilirsiniz. Bütçe ve zamandan tasarruf sağlayarak, sigorta işlemlerinizi güvenle yaptırabilirsiniz. Sigortaladım.com çeşitli poliçe alternatifleri ve bütçenize en uygun fiyat avantajlarıyla, en uygun sigorta ürününe kolayca ulaşmanızı sağlıyor.

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Trafik Sigortası Varken Kasko Sigortası Gerekli mi?
Yazlık ve Kışlık Lastik Değişim Zamanları
SBM: Trafik Sigortası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
SBM: Trafik Sigortası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Araç Sigorta Fiyatını Belirleyen Etkenler
Trafik Sigortası İptal ve İade Nasıl Yapılır?
Whatsapp Whatsapp'dan yaz

Tamam