Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Evinizle Birlikte Sigortanız da Yenilensin: Yeni Evler İçin Konut Sigortası

20 Temmuz 2023

Konut sigortası; yangın, sel gibi doğal afetlerin yanı sıra hırsızlık ile zarar gelen ev ve ev içindeki eşyaları güvence altına alan bir sigortadır. Evlerin yenilenmesi ile birlikte sigortaların da yenilenmesinde yarar vardır. Bu sigortanın da diğer tüm sigortalar gibi belirli bir süreyle sınırlı olduğu bilinmelidir. Bu süre bir yıl ile sınırlıdır. Bir yılın sonundaki sigorta yenilemesi aynı sigorta şirketi üzerinden yapılacağı gibi farklı bir şirket ile anlaşılarak da yapılabilir.

Konut sigortasında asıl önemli olan nokta, sigortanın kişilere sunduğu teminat ve bu teminat karşısında beklenen pirimdir. Bu noktada kişilerin aklına konut sigortası fiyatları da gelmektedir. Bu fiyatlar poliçenin kapsama alanına, taşıdığı özelliklere göre farklılık gösterir.  Bunun için kişilerin kendilerine ve bütçelerine en uygun sigortayı tercih etmeleri için birçok sigortaya hâkim olması ve sunulan paketleri birbiriyle karşılaştırması yararlı olacaktır. Konut sigortasının oluşturulması içinse yeni eve taşınmak oldukça iyi bir bahane olabilir. Bahanenin yanında evin taşıdığı özelliklere göre de konut sigortası kapsamı da değişiklik gösterecektir.

 

Hırsızlık veya Doğal Afetlerden Kaynaklı Hasarın Giderilmesi İçin Gerekli Belgeler

Sigorta sözleşmesi

Hasara ilişkin faturalar

Hasara ait fotoğraflar

Savcılık tarafından verilmiş olan takipsizlik kararı

İtfaiye, polis veya jandarma tutanağı

İşyeri için vergi tabelası

Tapu belgeleri

Kiracı mevcut ise kira kontratı

 

Neden Konut Sigortası Yaptırılmalıyız?

Kişiler hemen hemen çoğu vaktini evlerinde geçirmekte hatta değerli eşyalarını da evinde muhafaza etmektedir. Bu kadar önemli bir yere sahip olan evlerin, sigorta altına alınması oldukça mantıklı bir karar olacaktır. Ne zaman ne olacağı kestirilemediğinden kişilerin önlemlerini sigorta ile almaları gerekmektedir.   Konut sigortası neleri kapsıyor sorusuna gelindiğinde ise belirli başlı cevaplar verilebilir. Bunlar arasında sel, su baskını, yanardağ püskürmesi, deprem, cam kırılması, ferdi kaza, hırsızlık, fırtına gibi durumlar yer almaktadır. Bu sigortayla birlikte yangın, sel, deprem ya da hırsızlık gibi durumlarda evdeki değerli eşyaların maddi zararları karşılanmaktadır.

Sigortanın hangi eşyaları koruma altına aldığı, sigorta kapsamı ile belirlenir. Bu kapsam alanı içinde genellikle evde veya eşyalarda oluşacak hasarlar, hırsızlık esnasında ve sonrasında verilen hasarlar ve DASK’ın karşılamadığı durumlar yer almaktadır. Bununla birlikte bu sigortayla birlikte kişiler, yılda bir kez ücretsiz klima ve kombi bakımı, ücretsiz halı yıkama, anlaşmalı tesisat görevlilerinden indirim elde etme, çilingir hizmeti gibi durumlardan da rahatlıkla faydalanabilir. Bununla birlikte konut sigortasının yaptırılması sanıldığı kadar zor değildir. İçinde bulunan teminatlara göre konut sigortası hesaplama yapıldığında ek ihtiyaçlara göre bir sigorta primi belirlenir. Ek ihtiyaçların önemi olası bir hasar durumunda meydana gelecek hasarları daha da aza indirme noktasında açığa çıkmaktadır. Prime etki eden diğer hususlar ise deprem riski farklılığı, oturulan binanın kat sayısı, evin bulunduğu kat ve binanın tarzıdır. Sigortaladim.com sayesinde konut sigortası kampanyaları ve içerikleri hakkında detaylı bilgi alabilir ve tüm sigorta işlemlerinizi online şekilde gerçekleştirebilirsiniz.  Konut sigortası teklif alma opsiyonu ile sigorta içeriğinizi kendinize göre hazırlayabilirsiniz.

Yeni Evler İçin Konut Sigortası Avantajları

Yeni ev alanların yapması gerekenler arasında en mantıklı olan hareketlerden birisi de konut sigortasının yaptırılması olacaktır. Yeni ev sahibi olmuş olan insanların evlerinin içerisinde de yeni satın alınmış eşyalar bulunabilir. Bu sebeple eşyaların da koruma altına alınmak istenmesi oldukça doğaldır. Bu noktada devreye giren, zorunluluk taşımayan ancak belirli primler ödenerek olası büyük hasarlardan maddi anlamda yara almadan çıkmayı sağlayan konut sigortası sayesinde kişiler bütçelerini düşünme fırsatı yakalayabilir. Konut sigortasının avantajları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Yangın, sel, heyelan, deprem gibi olağanüstü hasar meydana getirecek durumlarda tüm zararların sigorta tarafından karşılanması.
  • Sigorta sözleşmesinde tesisatların güvence altına alınması ile ilgili bir ibare varsa o zaman çilingir, kombi bakımı veya halı yıkama gibi hizmetler sigorta kapsamı içerisinde yer almaktadır.
  • Ev içerisinde meydana gelen kazalara karşı da teminat sağlanması.
  • Geçen zamanla birlikte bina dıştan değer kaybettiği gibi maddi olarak da değerini kaybedebilir. Bu noktada sigorta, enflasyona karşı binayı korur.

Konut Sigortası Yeni Bir Evde Neleri Karşılar?

Ev konut sigortası kişilerin bütçelerini ve eşyalarını maddi olarak koruma altına alan ve zorunluluğu olmayan bir sigorta türüdür. Bu sigortanın varlığıyla birlikte kiracılar dahi rahat etmektedir. Kiracılar, dilerse konut sigortası ile değerleri eşyalarını güvence altına alabilir. Sigorta kapsamında belirlenen birçok olumsuz durumdan koruyabilir. Sigortaların arasında farklılıkları meydana getiren yegâne şeylerden birisi kapsama alanlarıdır. Konut sigortası, yeni bir evde sunduğu avantajlar;

  • Yangın, sel, doğal afet gibi olağanüstü durumların meydana getirdiği hasarlara karşı koruma sağlar.
  • Kötü amaçlı grup eylemleri, terör ve propagandaya karşı koruma sunar.
  • Su ile ilgili sorunların giderilmesine yardımcı olur.
  • Kara, hava ve deniz taşıtlarının çarpması durumunda maddi hasarı karşılar.
  • Yakıt sızmasının meydana getireceği maddi hasarı temin eder.
  • Enkaz kaldırma masraflarını üstlenir.
  • Hırsızlık faaliyetlerinde oluşan zararı giderir.
  • İkamet ve taşınma masraflarını karşılar.
  • Kira kaybını temin eder.
  • Çilingir, halı yıkama gibi ev yardım hizmetlerine katkıda bulunur.
  • Enflasyona karşı, evin değerini koruma altında tutar.
  • Konutta mevcut olan üçüncü kişilere ait eşyaları koruma sunar.

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam