Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Doğum Sigortası Neleri Kapsar?

25 Nisan 2022

Özel doğum sigortası, gelecekte ailesini genişletme hayali kuran anne adaylarının sıklıkla araştırdığı teminatlar arasında yer alır. Hamilelik dönemi ve doğum sırasında anne ve bebeğin sağlık masraflarını karşılanması açısından kullanışlı paketlerdendir. Haftalık ve aylık rutin kontrollerin ve sezaryen ya da normal doğum masrafları haricinde doğum sonrası yeni doğan ve lohusalık tetkiklerinin içerisinde olması ile gerekli her durumu kapsar. 

Masrafların azaltılması ve istenmeyen sürprizlerin önüne geçilmesi için doğum planına dahil edilen bu sigortaların yaptırılması oldukça kolaydır. Doğum sigortası, gebelik planlaması yapan ailelerin Özel Sağlık ya da Tamamlayıcı Sağlık sigorta poliçeleri için bir ek teminattır. Doğum sigorta fiyatları, içeriğinin kapsamına ve sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilir. 

En doğru ve kapsamlı seçeneğin bulunabilmesi için sigorta şartlarının eksiksiz bir şekilde incelenmesi gerekir. Talep ve ihtiyaçlara göre farklı ek teminatlar ile daha kapsamlı hale getirilebilir. Şartların ve başlangıç sürecinin daha net bir şekilde belirlenmesi için alanında uzman olan kişilerden yardım alınabilir. Bu sayede hangi şartlarda masrafların teminat altına alındığı ve anlaşmalı sağlık kuruluşlar gibi önemli bilgiler teyit edilebilir.  


 

Doğum Sigortası Yaptırabilmek için Gereken Şartlar

“Doğum sigortası nedir?” sorusuna cevap ararken, her poliçenin birbirinin aynısı olduğu düşünülmemelidir. Burada teminatların sigorta şirketlerine göre değişiklik göstermesi ile bazı farklılıklar yaşanabilir. Ayrıca doğum sigortası şartları da sözleşmelere göre değişiklik gösterebilmektedir.

 

18-45 yaş aralığındaki kadınların yararlanabildiği bu sigorta, doğum masrafını ve stresini azaltması için yoğun bir şekilde tercih edilmektedir. Anne adaylarına doktor ve hastane seçme özgürlüğü tanıması ile huzurlu bir gebelik süreci geçirilmesine yardımcı olur. İçeriği ile ilk günlerden doğum sonrası kontrolüne dek bebek ve annenin ihtiyacı olan bütün sağlık süreçlerinde onları güven ile destekler. İhtiyaçlar ve bütçeye göre farklı sigorta seçenekleri belirlenebilir.

 

Genel olarak sigorta şirketlerinin şartları incelendiğinde; anne adayları için belirlenen yaş aralığında olunması gerekir. Bunun haricinde önemli olan bir diğer şart ise poliçenin devreye girmesi için en az bir yıllık bir ödeme yapılması beklenir. Ortalama olarak on iki ay olarak belirlenen bu süreçten sonra gerçekleşen gebelikler için bu avantajlar geçerlidir. 

 

 

İhtiyaçlara Uygun Doğum Sigortası Nasıl Seçilir?

Tamamlayıcı ve özel sağlık sigortasına ek olarak yapılan doğum paketleri en yaygın seçenekler arasında yer alır.  Özel sağlık sigortası, kişiye özel düzenlenir. Bu sigorta ile belirlenen teminat kapsamı ile tedavi süreci desteklenebilir. Limitsiz ya da limitli ve katılım payına sahip bir paket tercih edilebilir. Tamamlayıcı sağlık sigortasında doğum teminatı alınabilmesi için ayakta tedavi teminatı seçilmeli ve kişi hamile olmamalıdır. 

 

Planlı hamilelikler için ailelerin bütçelerine uygun birçok seçenek bulunabilir. Burada ek teminatlar ve kapsam hakkında sigorta uzmanları ile görüşülmesi daha doğru bir içeriğin oluşturulmasına yardımcı olur. 

 

Hamile olan kişilerin doğum sigortası yaptırması için de üçüncü bir seçenek bulunur. Hamileyken doğum sigortası yaptıranlar; bekleme süresi olmadan sağlıklarını güvence altına alan teminatlardan faydalanabilir.

 

Ek bir poliçe almak ile uğraşmak istemeyen kişiler, limitsiz sigorta paketleri ile durumu telafi edebilir. Burada beklenmeyen masraflar ile karşılaşmamak ve ailenizin sağlığını riske atmamak için doğru paketin seçilmesine özen gösterilmelidir. 

 

 

Doğum Sigortası Kapsamı İçerisinde Neler Bulunur?

 

Doğum sigortası neleri kapsar?” sorusu araştırma yaparken en çok dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alır. Bu durum seçilen doğum sağlık sigortası teminat ve limitlerine göre farklılık gösterebilir. Ancak bu sigortaların kapsamı içerisinde genellikle:

  • Hamilelik sırasında yapılması gereken rutin doktor kontrolleri

  • Hamilelik sürecinde yapılması gereken test ve sağlık tahlilleri

  • Doğum, ameliyathane ve operasyon bedeli. 

  • Doğumda 2 geceye kadar yatış bedeli

 

Limitli doğum sigortaları, daha az prim ödemesi gerektirir. Bebeklerin yaşayabileceği olası rahatsızlıklar kapsam dışında kalmaktadır. Paketin limitinde bulunan giderler karşılanır. Limit aşımı olması durumunda planlanandan daha fazla masraf çıkar ve ek ödeme gerektirebilir.

 

Limitsiz doğum sigortaları, sunduğu ayrıcalıklar ile ek ödeme bedelinin bulunmaz. Her duruma karşı hazırlıklı olmak isteyenlerin tercihidir. Yeni doğan bebek ve annenin sağlığı için sorunsuz bir dönem geçirilmesi için gereken sağlık ihtiyaçlarını karşılar. Aşı, topuktan kan alma ve diğer gereken testlerden ek bir ücret talep etmeden yapılmasını sağlar. Sonuçlarda ortaya çıkabilecek doğuştan rahatsızlıklar da bu teminatların içerisinde yer alır. 

 

Doğum Sigortası Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

 

Son derece özel bir dönem olan hamileliğin rahat ve sağlık geçmesi için doğum öncesi sigorta, yoğun bir biçimde tercih edilir. Doğum sigortası yaptıranlar, birçok konuda avantaj kazanır. Bu konuda akla ilk gelen masraflara karşı hazırlıksız yakalanılmaması olsa da daha birçok farklı sebepte bulunmaktadır. 

 

  • SGK kapsamlı testler için ek bir ödeme gerekmez. 

  • Tek kişilik özel oda ve refakatçi giderlerini karşılar. 

  • Devlet desteği ve avantajlı vergi oranlarından faydalanılabilir. 

  • Bebek için sigorta yenileme hakkı. 

  • Taksitli ödeme seçenekleri. 

  • Limitli ya da limitsiz paketler arasında seçim yapılabilmesi. 

 

En yaygın avantajlar olarak bu maddelerden bahsedilse bile teminata göre çok daha fazlasını içerebilir. Son yıllarda anne adayları için diyetisyen ve psikolog desteği gibi avantajlar da sağlanması, bu önemli sürecin daha sağlıklı geçmesi açısından pozitif bir etki sağlamaktadır. 

En doğru sigorta seçeneğinin bulunması için bütçe ve ihtiyaçların belirlenmesi önemlidir. Bu dönemde sigorta uzmanlarından yardım alınması, en uygun seçeneğin keşfedilmesine yardımcı olabilir. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teklifi Al

Hemen Teklif Al
Özel Sağlık Sigortası

Özel Sağlık Sigortası Teklifi Al

Hemen Teklif Al

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam