blog blog

Trafik Kazalarına Alınması Gereken Önlemler

17 Eylül 2024

Karayollarında hareket hâlinde bir ya da birden fazla aracın karıştığı ve ölüm, yaralanma ya da hasarla sonuçlanan olaylar trafik kazasıdır. Emniyet Genel Müdürlüğünün istatistiklerine göre 2017 yılında Türkiye genelinde toplam 1.202.716 trafik kazası meydana gelmiştir. Üzücü durumlar ve maddi hasarların ağır yükleri ile sonuçlanan kazaları önlemek, aslında bizim elimizdedir. Her bir trafik kazası incelendiğinde trafik kazasına sebep olan unsurlar arasındaki en önemli ve büyük sebebin insan hatası olduğu görülür. Trafik kazalarına sebep olan hataların en başında bilinçsiz sürücülerin kuralları ihlal etmesi gelir. O kadar tedbire rağmen trafik kazası nasıl olur diye düşünmeden önce trafikteki bilinçsizce ihlal edilen kuralların insanlar için önemli olduğunun farkına varılması önemlidir. Trafik kazalarının manevi yıkıcı etkilerine bir nebze olsun destek olabilmek için ve maddi hasarların ağır yüklerine karşı bireysel önlemler, trafik sigortası ile alınabilir.

Trafik Kazası Yaşanması Durumunda

Sürücüler başta olmak üzere araç içinde yolculuk eden herkesin trafiğe çıkmadan önce tüm tedbirlerini alması gereklidir ve trafikte bütün kurallara uyulmalıdır. Yayalar da onlara trafikte tanınan haklar çerçevesinde tüm kurallara uymalı ve trafikte dikkatli olmalıdır. Böylelikle yaşanması hiç istenmeyen trafik kazalarına karşı en önemli tedbirler alınmış olur. Öte yandan, tüm tedbirlerin alınmasına rağmen olası bir trafik kazası sonrası yapılması gerekenler vardır. Kazaya karışan her bir aracın sürücüsü, hayati önlemleri aldığından emin olmalıdır. Ardından, kazaya karışan araçlar, tehlike arz etmeyecek bir yere park edilerek hasarlı bölgelerin fotoğrafı çekilmelidir. Sürücülerin bu noktadan sonra mutlaka trafik kazası tutanağı doldurmaları gerekir. Bu tutanak, her bir sürücü için çok önemlidir; çünkü olası kazalar için tedbir olarak yaptırdığınız kaskonun kullanılma zamanı gelmiştir. Maddi hasarları karşılamak için ibraz edilecek tutanakların yanında sürücü belgelerinin de eksiksiz olması gerekir.

Kasko Sigortası ve Trafik Sigortası Her Araç İçin Şart

Özellikle büyük şehirlerde kaskosuz araç ile trafiğe çıkmak, ciddi bir risktir; çünkü kasko sigortası hem araçları hem de bütçeleri korur. Kasko sigortası hakkında tüm sürücülerin bilmesi gereken bir nokta vardır ki o da kasko sigortasının, sürücünün sadece kendi aracındaki hasarlar için yapıldığıdır.Kasko sigortasının yapılması, sürücülerin inisiyatifindedir. Unutulmamalıdır ki araçlarda hasar oluşumu, sadece trafikte olmayıp park hâlinde de gerçekleşebilir. Sürücüler, kasko sigortası kapsamında kendilerine uygun teminatları bulabilmek için farklı firmalardan mutlaka bütçelerine uygun kasko sigorta teklifi almalıdır. Trafik sigortası ise kaza yapılması durumunda diğer aracın hasarlarına yönelik alınan bir tedbirdir. Hem kasko hem de trafik sigortası ile araç sahipleri, büyük maliyetlere karşı kendilerini güvenceye alır. Trafik sigortası zorunlu olup, trafik sigortasının yaptırılmaması durumunda sürücüler, ciddi cezalar ile karşılaşabilir.

Herhangi bir hasar durumunda belirsizliğe maruz kalmamak ve beklenmedik masraflarla karşılaşmamak için tüm araç sahipleri kasko sigortası sayfamızdan size en uygun teklifi alabilir, kazalara karşı en kapsamlı önlemi bizlerle alabilirsiniz.

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Trafik Sigortası Varken Kasko Sigortası Gerekli mi?
Yazlık ve Kışlık Lastik Değişim Zamanları
SBM: Trafik Sigortası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
SBM: Trafik Sigortası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Araç Sigorta Fiyatını Belirleyen Etkenler
Trafik Sigortası İptal ve İade Nasıl Yapılır?
Whatsapp Whatsapp'dan yaz

Tamam