Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yararlanma Şartları

08 Aralık 2022

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK’lıların hastanelerden ücretsiz ve uygun fiyatlarla hizmet almasını sağlayan devlet destekli sağlık sigorta poliçesidir. 

Tamamlayıcı sağlık sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşması bulunan tüm özel hastaneleri kapsar. Hastalar, özel hastanelerde SGK’nın kapsamadığı ya da ücret limitlerini aşan tedavi, tahlil ve tetkik hizmetlerinden tamamlayıcı sağlık sigortası ile yararlanabilir. 

TSS yani diğer bir adıyla tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanmak için SGK’lı olma ve 65 yaşını doldurmama gibi farklı şartlar bulunur.  

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Kimler Yararlanabilir?

Tamamlayıcı sağlık sigortasından Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bağlı olarak çalışan işçiler, Bağ-Kurlular ve devlet memurları yararlanabilir. SGK ile anlaşmalı olan tüm özel hastaneler de ücretsiz tahlil, tetkik ve tedavinizi güvenle yaptırabilirsiniz. 

TSS şartlarından bir diğeri ise yaş sınırlamasıdır. 65 yaşının altında SGK’lı olan kişilere tamamlayıcı sağlık sigortası yapılabilir. Sigorta şirketlerinin SGK ile anlaşması nedeniyle bazı şirketlerde 65 yaş sınırının da aşıldığı görülebilir. Bu sebeple sigortanızı yaptırmadan önce poliçe şartlarınızı detaylı olarak incelemeniz gerekir.

Tamamlayıcı sağlık sigortasından aile bireylerinizin de yararlanmasını istiyorsanız, onların adına da sağlık poliçesi yaptırabilirsiniz. Eğer eşinizin veya çocuklarınızın adına TSS yaptırmak istiyorsanız, tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanmak için onların da TSS şartlarını taşımaları gerekir. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hangi Durumlarda Geçerli?

Sağlığını düşünen herkesin yaptırması gereken tamamlayıcı sağlık sigortasının, sadece belirli durumlarda ve hastalıklarda geçerliliği bulunur. Tamamlayıcı sağlık sigortası özel hastanelerde yapılan tahlil, tetkik ve tedavilerin birçoğunda geçerlidir. Ayakta veya yatarak tedavi fark etmeksizin tedavi masraflarınız tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılanır. 

Tamamlayıcı sağlık sigortasının ayakta tedavi teminatı 24 saati geçmeyen tedaviler için geçerlidir. Ayakta tedavi teminatının içerisinde şunlar bulunur: 

  • Ayakta tedavi edilen tüm muayene hizmetleri

  • MR

  • Tomografi 

  • Röntgen

  • Tahliller

  • Fizik tedavi

En yakın özel hastaneye gittiğinizde hiçbir ek ücret ödemeden yararlanabileceğiniz bu hizmetler için tamamlayıcı sağlık sigortanızın olması gerekir. 

Tamamlayıcı sağlık sigortası için geçerli durumlardan bir tanesi de yatarak tedavi hizmetidir. Yatarak tedavi olmanız gereken durumlarda hiçbir ek ücret ödemeden tamamlayıcı sağlık poliçeniz sayesinde tedavi olabilirsiniz. Yatarak tedavi teminatında ise şunlar bulunur: 

  • Çeşitli ameliyat ücretleri

  • Radyoterapi

  • Ameliyat öncesi ve sonrasında yapılan muayeneler

  • Diyaliz

  • Kemoterapi

  • Refakatçi giderleri 

Tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabileceğiniz diğer bir hizmet ise doğum sigortasıdır. Ek teminatlar arasında bulabileceğiniz doğum sigortası, hamilelik süresince ve daha sonrasında kişinin çeşitli ihtiyaçlarını karşılar. 

Hamilelikte ve doğum sonrasında, anne ve bebeğin çeşitli sağlık ihtiyaçlarını karşılayan doğum teminatını, sigorta şirketinizden talep edebilirsiniz. Ayrıca bebeğinizin bakımı için gerekli olan hastane masraflarını da doğum sigortanıza ekletebilirsiniz. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ne Zaman Başlar?

Tamamlayıcı sağlık sigortasını yaptırdıktan sonra TSS’nin ne zaman başlayacağı sağlığınız için önemlidir. Poliçenize göre değişiklik gösteren bu süre genellikle sigorta şirketi tarafından 3 ay olarak belirlenmiştir. 

Hayati risk bulunan bazı hastalıklar hariç, yatarak tedavide bekleme süresi 3 aydır. Ancak bekleme süresi olmayan ayakta tedavi poliçesi de bulunur. 

Tamamlayıcı sağlık sigortasında bekleme süresi sigorta şirketine göre değişebilir. Bazı sigorta şirketleri tamamlayıcı sağlık sigortası için bekleme süresini 1 aya kadar düşürürken, bazı sigorta şirketleri bekleme süresi belirlemez. Bu tamamen sigorta şirketiyle ilgili bir durumdur. 

Tamamlayıcı sağlık sigortasında bekleme süresi, sigorta şirketi tarafından poliçe yaptıran kişinin hastalığını takip etmesi için belirlenen bir süredir. Bu bekleme süresinde poliçe sahibinde bulunan hastalıkların takibi yapılır. Yapılan bu takip sonucunda da kişinin sağlığının teminat altına alınıp alınmayacağına dair sigorta şirketi karar verir. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yapılırken Nelere Dikkat Edilir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası yapılırken dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır:

  • Tedavi Limitleri: Sigorta şirketlerine göre tedavi limitleri farklılık gösterebilir. Genel olarak yatarak tedavi limiti sınırsızken, ayakta tedavi hizmetlerine belli bir limit getirilmiştir. Bu nedenle tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırırken tedavi limitlerine dikkat etmekte fayda bulunur.

  • Teminat Kapsamı: Sigorta şirketlerinin birçoğunda ameliyat, yoğun bakım hizmetleri, fizik tedavi, muayene, diyaliz, kemoterapi gibi hizmetler tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları arasında yer alır. Ancak evde bakım, ameliyat malzemeleri ve doğum gibi hizmetler tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılanmaz. Tamamlayıcı sağlık sigortanızı yaptırmadan önce teminat kapsamlarını detaylı olarak incelemeniz önemlidir.

  • Ek Teminatlar: Sigorta şirketlerinin müşterilerine sunduğu ücretsiz ek teminatlar bulunur. Sigortanızı yaptırmadan önce sigorta şirketleri tarafından sunulan farklı avantajları da inceleyebilirsiniz.

  • Anlaşmalı Hastaneler: Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırırken size yakın olan sağlık kuruluşlarının, sigorta şirketiyle anlaşmalı olup olmadığını öğrenmeniz gerekir. Poliçenize hangi hastanelerin dahil olduğunu bilmezseniz, tedavi sürecinizde maddi olarak sıkıntı yaşayabilirsiniz. 

  • Bekleme Süresi: Bekleme süresi tamamen sigorta şirketlerine göre değişen bir durumdur. Bazı sigorta şirketleri tamamlayıcı sağlık sigortası için 3 ay bekleme süresi verirken, bazı sigorta şirketleri hiçbir bekleme süresi vermez. 

  • Teminat Dışı Kalan Durumlar: Teminat kapsamında olan durumlar kadar, teminat dışında kalan durumlara da dikkat etmeniz gerekir. Bu nedenle poliçe detaylarınızı ve teminat dışı kalan durumları kontrol etmenizde fayda var.

  • Yenileme Garantisi: Sigorta şirketleri, 3 yıl boyunca aynı şirketten poliçe satın almanız durumunda ömür boyu yenileme garantisi kazanmanızı sağlar. Poliçenizi yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken detaylar arasında yenileme garantisi de yer alır 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası İçin SGK Şart mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası için SGK’lı olmak şarttır. Çünkü özel hastaneler SGK’yla anlaşmalıdır. Bu nedenle de tamamlayıcı sağlık sigortasındaki en temel şart, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) mensup olmaktır. 

Tamamlayıcı sağlık sigortanızı bugün yaptırmak ve sağlığınızı güvence altına almak için sigortaladim.com’dan tamamlayıcı sağlık sigortası teklifi alabilirsiniz. İster masaüstü isterseniz de mobilden sigortaladim.com’a ulaşabilir, tamamlayıcı sağlık sigortası için 20’den fazla sigorta şirketinden aynı anda teklif alıp tek tık’la poliçenizi satın alabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teklifi Al

Hemen Teklif Al
Özel Sağlık Sigortası

Özel Sağlık Sigortası Teklifi Al

Hemen Teklif Al

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam