Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Hayvan Kazaları İçin Araç Kasko Bedeli

17 Kasım 2023

Günlük hayatta daha hızlı seyahat edebilme olanağı sağlayan araçlarda hem kendi güvenliğinizi hem de çevrenizdekilerin güvenliğini sağlamak adına çeşitli önlemler alınmaktadır. Bunların başında gelen zorunlu trafik sigortası ve isteğe bağlı olarak yapılan kasko seçenekleri kapsamlarına göre farklılık göstererek her araç sahibinin daha iyi bir şekilde yolculuk etmesini ve herhangi bir kazaya maruz kalmadan aracını güvende tutmasını sağlıyor. Kasko ya da zorunlu trafik sigortası sadece sizin değil aynı zamanda çevrenizdekilerin de daha güvenli olmasına yardımcı olmaktadır. Bilhassa kasko kendi içinde ikiye ayrılan yapısı ve genişletilme olanağı ile daha yüksek bir koruma sağladığı gibi zorunlu trafik sigortası da çevrenizdekilerin güvenliğini korumayı hedeflemektedir. Araçlarınızın güvenliği için kasko, çevrenizde yaşanacak ve olası bir kaza halinde karşı tarafa vereceğiniz hasarı gidermek adına zorunlu trafik sigortası devreye girmektedir. Bu noktada pek çok araç sahibinin sorduğu ilk soru hayvan kazalarının sigorta kapsamında olup olmadığıdır. Hayvan kazaları genel olarak kasko dahilinde karşılanıyor gibi bir algı söz konusu olsa da esasında hayvan kazaları zorunlu trafik sigortasından yararlanılarak karşılanmakta ve kazaya maruz kalan hayvanın tedavi masrafları zorunlu sigorta kapsamında ödenmektedir.

Kasko ile Mükemmel Koruma

Zorunlu trafik sigortası trafik kazası durumunda karşı tarafa verdiğiniz hasarı onarmak e maddi kaybı gidermek adına her araç sahibinin yeni yılla birlikte yenilemesi gereken bir sigortadır. Kasko ise isteğe bağlı olarak yapılan ve aracınızın yapısına ve çeşitli faktörlere göre değişim gösteren daha genişletilmiş seçenekleri ile sizlere güvenli kullanım olanağı sunan bir sigorta seçeneğidir. Dar ve genişletilmiş olarak ikiye ayrılan kaskoda dar kasko seçeneği fiyat olarak genişletilmiş kaskodan daha uygun olmasına rağmen kapsama alanı dar olduğundan güvenlik açısından eksik kalabiliyor. Temel teminatları yerine getirmek ve aracınızın çalınması, çalınmaya teşebbüs edilmesi, kaza sonucu hasar görmesi gibi durumlarda maddi kaybı onarmak adına geliştirilen dar kasko seçeneği mini kasko olarak da bilinmektedir. Kaskonun en büyük avantajı genişletilebiliyor olmasıdır. Farklı etkenlerden aracınızı korumak doğal afetlere karşı önlem almak ve maddi kaybı en aza indirgemek adına teminatlarını genişletebileceğiniz kasko seçenekleri ile maksimum korumaya ulaşmak artık daha kolay bir hal alıyor. Aracınıza kasko yapacağınız zaman dikkat etmeniz gereken araç kasko bedeli de sigorta işlemleri sırasında daha rahat sonuca ulaşmanıza yardımcı olmaktadır. Araç kasko değeri nedir sorusu bu bağlamda kasko yaptırmak isteyenlerin sorduğu ilk soru oluyor.

Araç Kasko Değeri Listesi ile Aracınızın Değeri Hakkında Bilgi Sahibi Olun

Her ay TSB tarafından yayınlanan araç kasko değeri listesi sigorta işlemleri yapılırken aracınızın değeri hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayan bir liste olarak tanımlanabilmektedir. Araçların değeri hakkında her ay güncelleme yapan bu liste araç sahiplerinden sigorta şirketlerine kadar ilgili her kurumun baz aldığı bir liste olarak biliniyor. Bu listede var olan bilgiler bir kesinliğe sahip olmamakla birlikte tavsiye olarak görülmekte ve sigorta esnasında aracınızın değeri, aracınızda var olan aksesuarlar ve aracınızın durumu ile orantılı olarak artmaktadır. Tek başına kesinlik sunmayan bu liste genel olarak resmî kurumlar tarafından da önemsenmekle birlikte sigorta şirketlerinin de temel aldığı bir liste olmaya devam ediliyor. Aracınızın değeri hakkında bilgi edinmeniz hem kaza durumu açısından hem çalınma durumu açısından hem de sigorta yenileme esnasında size fikir sunuyor. Bu sayede araç kasko değeri hesaplama işlemlerinizi kısa süre içerisinde bitirerek güvenli bir şekilde aracınızı kullanmaya devam edebileceksiniz.

Hayvan Kazaları İçin Yapılması Gerekelenler

Aracınızla hayvan yaralamanız durumda doğru adımları izlemek kısa sürede sonuca ulaşmanıza yardımcı olmaktadır. Aracınıza herhangi bir zarar vermeyen, çevresel bir zarara yol açan hayvan kazası durumunda yapmanız gereken ilk şey kazaya maruz kalan hayvanın sağlığını kontrol altına almak adına gerekli veteriner klinikleri ile iletişim kurmanız olmalıdır. Yasa dahilinde hayvan kazaları sonucunda meydana gelen tüm veteriner masrafları sigorta kapsamında ödenmek durumundadır. Yasa dahilinde herhangi bir hayvanı kasten öldürmek ya da yaralamak 704 TL para cezası ödeme zorunluluğunu beraberinde getirmektedir. Bu bağlamda trafikte seyir halindeyken bir hayvanın yaralanmasına neden olmanız dahilinde en yakın veteriner kliniği ile iletişime geçme zorunluluğu her araç kullanıcısının görevleri arasında yer almaktadır. Hayvanların tedavi süreci boyuna masrafları sigorta kapsamına alınmakta ve ödenecek olan tedavi masrafları zorunlu trafik sigortası üzerinden temin edilmektedir. Aracınızın da ciddi hasar alabileceği kazalara karşılık olarak yine sigorta şirketiniz ile iletişime geçerek ve kazanın belgelenmesini sağlayarak onarım ücretini temin edebilirsiniz. Ciddi kazalarda ya da çalınma gibi durumlarda aracınızın değerini öğrenmek adına araç kasko fiyatı sorgulama işlemlerinden yararlanabilirsiniz. Teknolojinin de hızlı bir şekilde gelişmesiyle birlikte internet üzerinden kısa sürede yapılabilen araç kasko değeri sorulama işlemi sayesinde zamanı da oldukça verimli bir şekilde değerlendirebilecek ve kaskonuzun prim ücreti hakkında daha detaylı bilgiye zahmetsiz bir şekilde ulaşabileceksiniz. Kişisel verilerinizin yanı sıra aracınıza dair bilgileri de doldurarak araç değerinizi belirleyebilir ve sigorta işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Yenilikçi tavrı ve sunduğu yüksek performans ile ülke çapında pek çok kullanıcının ilk tercihi olan sigortaladım.com ile aracınızın güvenliğine dair daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Hasar Durumunda Kıymet Kazanma Tenzili Nedir, İşleyişi Nasıldır?
Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam