Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

En Uygun Motosiklet Trafik Sigortası Tekliflerini Alın

05 Şubat 2024

Motosiklet kullanımının giderek arttığı günümüzde, motosiklet trafik sigortası ve araç sigortalarının da önemi anlaşılıyor. Bilinçli motosiklet sahipleri, sigortalarını aksatmadan ve geciktirmeden yaptırarak araçlarını, kendilerini ve sevdiklerini güvence altına alıyor. Motosikletler, trafikteki diğer araçlara göre daha korunmasız oldukları için güvenlik önlemleri bu araçlarda üst seviyede tutuluyor. Motosiklet kullanıcıları için birçok ekipmanın sağlanması, sürüş güvenliğini ve keyfini artırıyor. Bunun yanında meydana gelme olasılığı bulunan olumsuz durumlar karşısında üçüncü şahısların güvenliğini ve güvencesini düşünmek de motosiklet kullanıcılarının görevleri arasında geliyor. Trafik kurallarını dikkate alıp bu kurallara uyarak kendi can ve mal güvenliğini ve trafikteki diğer insanların güvenliğini sağlamaya çalışan duyarlı sürücüler, sigorta işlemlerini de aksatmadan gerçekleştiriyor.

Trafikteki her motosiklet zorunlu trafik sigortası yaptırmakla yükümlü bulunduğu için motosikletlerin sebep olabileceği kazalarda motosiklet sürücüleri, karşı tarafın zararının karşılanması konusunda avantajlı oluyor. Bir güvenlik önlemi sayılmamakla birlikte üçüncü şahıslar için trafik sigortası da bir nevi hayati önem taşıyor. Bunun bilincinde olan tüm motosiklet sahipleri, trafiğe çıkmadan önce sigorta işlemlerini tamamlıyor. Bu işlemleri yaparken de en güvenilir ve en uygun fiyatı alabilecekleri şirketleri araştırıyor. Bunun yanında bazı platformlarda yer alan motosiklet trafik sigortası teklif al ya da trafik sigortası hesapla gibi isimlerle yayınlanan hesaplama araçlarından faydalanıyor. Bu hesaplamalarda trafik sigortası ücretlerini etkileyen bazı kriterler ele alınıyor.

Motosikletler İçin Trafik Sigortası Ücreti Nasıl Hesaplanır?

Trafiğin olduğu her yerde kaza riskinin de olduğu biliniyor. Araçların kaza sonucunda oluşabilecek hasarlarının karşılanması, kazazedelerin üzerindeki yükü büyük oranda hafifletiyor. Bunun için her sürücü trafik sigortası yaptırmakla yükümlü tutuluyor ve trafik sigortası yapılmamış ya da gecikmiş olan araçların trafiğe çıkması yasaklanıyor. Poliçesi her yıl yenilenen zorunlu trafik sigortası, motosikletler için de aynı şartlarla yapılıyor. motosiklet trafik sigortası fiyatları diğer araçlara göre farklılık göstermekle birlikte her motosiklet için de farklı olabiliyor. Trafik sigortası ücretleri, araçların ve sürücülerin trafik geçmişine göre de değişiklik gösteriyor. Bu da ödenecek toplam tutarın her araç için farklı olduğu anlamına geliyor. Trafik sigortası ücretlerinin belirlenmesinde bir basamak sistemi kullanılıyor. Bu basamak sistemi, araçların kazaya karışma durumuna göre şekil alıyor ve bazı aşamadan oluşuyor. Buna göre 1. basamağı, sık sık trafik kazası yapan araçlar oluşturuyor. 4. basamak, yeni alınmış araçlar ve trafiğe ilk defa çıkan sürücülerden oluşuyor. 7. basamak  ise önceden belirlenen bir süre boyunca hiçbir trafik kazasına karışmayan araçlardan oluşuyor. Bu basamağa göre yapılan motosiklet trafik sigortası hesaplama işlemlerinde ilk basamakta yer alan ve kaza geçmişi bulunan araçlar için daha yüksek ücretler çıkarken yedinci basamaktaki uzun süre kaza yapmamış olan araçların zorunlu trafik sigortası ücretleri daha düşük çıkıyor.

Sürücülerin, trafikte duyarlı olması ve kurallara uyması, kazaya karışma ihtimallerini düşürerek her yıl poliçe yenilerken sunulan bu fiyat avantajlarından faydalanmalarını sağlıyor. Bunun yanında sürücüler için motosiklet trafik sigortası tavan fiyatları da bir avantaj olarak sunuluyor. Sürücülerin, araçları için trafik sigortası yaptırmadan önce bu tavan fiyatları ve prim tutarları hakkında bilgi edinmesi en uygun hizmeti bulmaları açısından önem taşıyor. Sigortaladım.com, sigortacılık hizmetleri ile ilgili her konuda, tüketicileri aydınlatmayı hedefliyor. En uygun teklifleri ve araçlar için ideal olan teminatları sunuyor.

Motosiklet Trafik Sigortası Neleri Kapsıyor?

Zorunlu trafik sigortası, bir kaza yaşanması durumunda sigortalı bulunan aracın zararını karşılamıyor. Bu sigorta çeşidi, sigortalı aracın kusurlu bulunduğu kazaya karışan diğer aracın ve bu araçta bulunanların zararını karşılamak üzere yaptırılıyor. Böylece trafikte yaşanma ihtimali bulunan kazalar sonucunda üçüncü şahısların mağduriyeti ortadan kaldırılmış oluyor. Bununla birlikte, motosiklet trafik sigortası en uygun ücretlendirmelerle sunularak sürücülerin bu sigorta ürününden avantajlı şekilde faydalanmaları sağlanıyor. Her araç için yasal zorunluluğu bulunan trafik sigortasının kapsamı da her araç için aynı tutuluyor. Buna göre, araç ve kaza başına sigortalıya maddi hasar teminatı verilirken ölüm ya da sakatlanma durumunda kişi ve kaza başına da sakatlanma ve ölüm teminatı da sağlanıyor ve ölümle sonuçlanan kazalarda karşı tarafın defin masrafları karşılanıyor. Ayrıca meydana gelen kazadan bir ya da birden çok aracın etkilenmesi halinde olay başına teminat sağlanıyor.

Zorunlu trafik sigortasının sözleşme kapsamındaki teminatları sağlaması için kazada kusurlu bulunan aracın trafik sigortasının yenilenmiş olması gerekiyor. Trafik sigortası yapılmamış ya da gecikmiş olan aracın kazaya karışması halinde, araç sürücüsü hiçbir hak talep edemeyeceği gibi araç trafikten men ediliyor ve ceza işlemleri başlatılıyor. Trafikten alıkonularak çekilen aracın tekrar trafiğe çıkabilmesi için, cezasının ödenmesi ve çekici ile otopark masrafının karşılanması da gerekiyor. Poliçelerini zamanında yenileyen motosiklet sürücüleri, bu tür problemlerle karşılaşmıyor ve birtakım hasarlarla sonuçlanan herhangi bir kazada karşı tarafın maddi ve bedeni zararlarını da güvence altına almış oluyor. Trafik sigortasının geçerlilik süresini kontrol etmek isteyenler için motosiklet trafik sigorta sorgulama araçları kullanılıyor. Sürücülerin yalnızca kazalardaki üçüncü şahıslara mağduriyet yaşamamak için değil, kendileri için de poliçelerini her yıl yeniletmesi ve sigortalanmamış motosikletlerle trafiğe çıkmaması gerekiyor. Sürücülerin trafik kurallarına uymaları, araç güvenliğini, sürücü ve yolcu güvenliğini sağlamaları kazaların önüne geçilmesi için, yasal zorunluluğu bulunan sigortacılık işlemlerini zamanında yapmaları ise muhtemel kazalar sonucunda sıkıntı yaşamamaları için büyük önem taşıyor.

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam