Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Elektronik Eşya Bakımı Nasıl Yapılır?

25 Nisan 2020

Birçok elektronik eşya kullanımı esnasında eşyaların temizlenmesi gerekmektedir. Bu elektronik eşyaların temizliği ahşap ve diğer materyallerin temizliğinden çok daha farklıdır. Herhangi bir temizlik malzemesi veya temizlik bezi elektronik aletinizin mekanizmasında zarara neden olabilir. Bunun yanı sıra yüzeyinde de yüksek maliyetli zararlar oluşturabilir. Bu yüzden elektronik eşya temizliğinde dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunmaktadır. Gelişen teknoloji ile her geçen gün evinize yeni elektronik eşyalar giriyor. Televizyonlardan tabletlere kadar birçok teknolojik ürün hayatınızda yer alıyor. Bu ürünlerin temizliğinde deterjanlar kullanılmamalı ve bol su-köpük temizliği yapılmamalıdır. Her cihaz için ayrı bir temizleme metodu uygulanmalıdır. Böylece elektronik devrelerin hasar almasına engel olabilir ve cihazlarınız için uzun ömürlülük sağlayabilirsiniz.

Televizyon Temizliği Nasıl Yapılır?

Televizyonunuza ilk baktığınızda tozlanmamış gibi görünebilir fakat parmağınızı ekran üzerinde gezdirdiğiniz zaman biriken tozların farkına varabilirsiniz. Televizyon ekranı oluşturduğu manyetik alandan dolayı tozu mıknatıs etkisi ile üzerine çekmektedir. Berrak ve lekesiz bir görüntü elde edebilmek için televizyonunuzu tertemiz bir hale getirebilirsiniz. Elektronik ev eşyaları arasında önemli bir yere sahip olan televizyonların temizliğinde öncelikle dikkat etmeniz gereken televizyonun fişini çekmektir. Aksi takdirde elektrik çarpma riski oluşturabilirsiniz. Televizyonlarınızda musluk suyu kullanmamaya özen gösteriniz. Musluk suyu ekranınızın çizilmesine neden olabilir. Bunun yerine kaynamış veya oda sıcaklığına gelmiş su kullanmanız tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda içme suyu da tercih edebilirsiniz. Televizyon temizliğinde pamukçuk bırakmayan bezler tercih etmeniz gerekmektedir. Mikrofiber bezler bu anlamda sizlere oldukça yardımcı olur. Televizyonunuzun temizliğini sağlayarak tozlardan kolayca kurtulabilirsiniz. Mikrofiber bezlerinizi hafif bir şekilde nemlendirerek önce TV kasasını daha sonra da ekranı silerek temizliğini yapabilirsiniz. Ardından kuru bir bez yardımı ile kurulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Elektronik eşya temizliği evin genel temizliği için önem taşımaktadır. Televizyon temizliğini haftada en az iki kez yapmanız cihazınızın ömrünü uzatmaya destek olur. Aynı zamanda televizyonun arka kısmında yer alan giriş çıkış aparatlarının da ayda bir kez kuru bir bezle temizlenmesi gerekmektedir. Elektrik süpürgesini düşük bir devirde çalıştırarka tozunu alabilirsiniz.

Bilgisayar Temizliği Nasıl Yapılır?

Gün içerisinde elinizin altında olan ve sık sık kullandığınız bilgisayarlar ekranından tutun kasasına kadar her yerinde parmak izi ve toz taşıyor. Bilgisayar başında bir şeyler atıştırdığınız durumda kırıntılar da klavyede birkiyor. Bir bilgisayar kullanıcısı yalnızca lekeleri ve biriken tozları temizlemekle değil cihazı iyi bir şekilde dezenfekte etmekle sorumludur. Bilgisayarların temizliklerinde köpüklü ve deterjanlı bir temizlik yöntemi kesinlikle uygulanmamalıdır. Aksi takdirde bilgisayarınızda ciddi hasarlar meydana gelebilir. Bilgisayarınızı hem lekelerden hem de parmak izlerinden arınmasına yardımcı olmak için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Elektronik eşyalar arasında önemli bir yere sahip olan bilgisayarların temizliğinden önce bilgisayarın elektriğini kesmeniz gerekmektedir ve bilgisayarı ardından kapatmanız gerekir. Elma sirkesi ve su ile hazırlayacağınız karışım ile bilgisayar temizliğini kolayca yapabilirsiniz. Sirkeli bir bez yardımı ile bilgisayar ekranını ve klavyesini silebilirsiniz. Elektronik aksam ve suyun temasını engellemeniz gerekmektedir. Ardından iz yapmayan ve kalıntı yapmayan bir mikrofiber bez yardımı ile temizliği tamamlayabilirsiniz. Elektronik eşya bakımı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bunun cevabı oldukça basittir. Yumuşak kıllı bir fırça yardımı ile bilgisayarınız klavyesinin arasında kalan kırıntıları temizleyebilirsiniz. Böylece temiz ve dezenfekte bir bilgisayara sahip olabilirsiniz.

Cep Telefonu Temizliği Nasıl Yapılır?

Günün vazgeçilmez teknolojik ürünlerinden biri olan cep telefonu, her gün sağlığınızı tehdit edecek derecede bakteri taşıyor. Gün içerisinde elleriniz defalarca birbirinden farklı yere temas ediyor. Toplu taşıma araçlarından kağıt paralara kapı kollarından tutamaklara kadar her yerde ellerinize bakteri geçişi yaşıyorsunuz. Bu durumdan en çok etkilenenler cep telefonları oluyor. Elektronik eşya bakımı içerisinde cep telefonlarının temizliği önem taşıyor. Telefon temizliğini her gün sirkeli su ile yapabilirsiniz. Sirkeli su ile nemlendirilmiş olan bezle telefonunuzu silerek kolayca bakterilerden arınabilirsiniz. Temizlik esnasında kaynamış veya soğutulmuş olan suları kullanmanız tavsiye edilmektedir. Bunun yerine içme suyu da kullanabilirsiniz. Telefon temizliğinde deterjan kullanımı ekrandaki kaplamaya zarar verebilir. Partiküllü temizleyicilerin yerine yumuşak köpüklü yapıya sahip beyaz sabun ve benzeri ürünler kullanabilir ve daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Beyaz sabunu su ile seyrelttikten sonra sirke ilave edebilir ve bezi bu su ile ıslatabilirsiniz. Ardından tekrar duru suyla sildikten sonra iz yapmayan bir bezle kurulayarak telefon temizliğini tamamlayabilirsiniz. Ekran üzerinde herhangi bir iz kalmaması için gözlük bezinden yardım alabilirsiniz. Temizlik gerektiren elektronik eşyalar nelerdir diye merak ediyorsanız cep telefonları bu listenin en başında gelmektedir. Kolay ve kısa sürede cep telefonunuzun temizliğini yapabilirsiniz.

Tablet Temizliği Nasıl Yapılır?

Aynı cep telefonları ile benzer bir yapıya sahip olan tabletler, temizlik gerektiren elektronik eşyalardan biri olarak karşınıza çıkıyor. Hayatınızda önemli bir yer kaplayan bu teknolojik aletler, basit bir temizleme tekniğine sahiptir. Aynı cep telefonları gibi temizleyebileceğiniz bu ürünlerde kaynatılmış su veya içme suyu kullanmaya özen gösteriniz. Elektronik eşya tamiri ardından ürünlerinizin temizliğini gerçekleştirmeniz önem taşımaktadır. Tamir esnasında tabletleriniz ve telefonlarınız tozlanabilir. Sirkeli su veya seyreltilmiş beyaz sabunlu su sayesinde tabletlerinizi temiz hale getirebilirsiniz. Tabletler üzerinde yer alan parmak izlerini gözlük bezi yardımı ile kolayca yok edebilirsiniz. Tablet temizliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar arasında nemli olarak kalmaması gerekiyor. Mikrofiber bir bez yardımı ile tabletinizi nemli olarak temizledikten sonra kurulamanız gerekmektedir. Hem cihazınızın daha uzun bir ömre sahip olmasına yardımcı olabilir hem de sizler için sağlıklı bir ortam oluşturabilirsiniz. Böylece tablet üzerinde yer alan parmak izlerinden ve lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Her dokunduğunuzda temizlik hissini algılayabilir ve kendiniz için hijyenik bir ortam oluşturabilirsiniz.

Kulaklık Temizliği Nasıl Yapılır?

Günlük hayatın vazgeçilmez mobil cihaz aksesuarlardan biri olan kulaklık zaman içerisinde kirleniyor. Sağlıklı bir kullanım amacı ile kulaklıklar sürekli olarak bakıma ihtiyaç duyar. Temiz bir kulaklık için yapmanız gereken birkaç basit adım bulunuyor. Hemen hemen her yerde kullandığınız bu cihazlar, kolaylıkla kirlenir. Elektronik eşya seti arasında yer alan kulaklıklarda kulak temizleme pamuğu, diş fırçası gibi ürünler kullanabilirsiniz. Oksijenli veya etil alkol sayesinde temiz bir kulaklığa sahip olabilirsiniz. Silikonlu kısmı çıkardıktan sonra etil alkol veya oksijenli su ile nemlendirilmiş olan kulak pamuğu veya diş fırçasıyla hafif hareketler ile temizlik sağlayabilirsiniz. Ardından kulaklığın her parçasını kağıt havlu ile kuruladıktan sonra havalanmasını bekleyebilirsiniz. Kuruduğuna emin olduktan sonra kulaklığınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Eğer yedek silikonlarınız mevcutsa, kulaklığınızın silikonlarını da değiştirerek kendiniz için hijyenik bir ortam oluşturabilirsiniz. Elektronik eşya bakım ve temizliği sağlayarak kendiniz için de sağlıklı bir yaşam alanı yaratabilirsiniz. Kulaklıklarınızı temizleyerek kulaklarınızda oluşabilecek hastalıkların önüne geçebilir ve mikroplardan uzaklaşabilirsiniz. Kolay temizlik yöntemleri sayesinde elektronik eşyalarınızda oluşan bakterilerden kurtulabilir ve cihazlarınızın ömrünü de böylece uzatabilirsiniz.

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Hasar Durumunda Kıymet Kazanma Tenzili Nedir, İşleyişi Nasıldır?
Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam