Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Ayakta Tedavi ve Yatarak Tedavide Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Etkisi

23 Eylül 2020

Hayatın her evresinde sıkça karşılaşabileceğiniz sağlık sorunları, sevdiklerinizle geçirdiğiniz en güzel günlere gölge düşürebilmektedir. Bu tür sorunlarla uğraşmamak için devlet tarafından desteklenen tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta ve yatarak tedavi imkanları sayesinde en iyi hizmeti alarak bütçenizi güvence altına alabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında olan anlaşmalı tüm hastanelerden sağlık hizmeti alabileceğiniz bir sigorta türüdür. Bu sigorta sayesinde yalnızca katılım payı ödeyerek hem siz hem eşiniz, hem de çocuklarınız özel hastane imkanlarından faydalanabilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Yararlanmak İçin Gerekenler

Tamamlayıcı sağlık sigortası avantajlarından yararlanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve SGK'lı olmak gerekir. Bunun ek olarak kişi, sigorta şirketlerinin belirlemiş olduğu yaş kriterlerine uygunsa bu sigortayı kolaylıkla yaptırabilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yatarak Tedavi Teminatı

Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi ve yatarak tedavi olmak üzere 2 adet teminat içerir. Sigortanın anlaşmalı olduğu hastanelerden dilediğinize gidebilir ve sağlık hizmetinizi hemen alabilirsiniz. Gittiğiniz özel hastanede yalnızca küçük bir miktar katkı payı ödeyerek geri kalan masraflarınızın sigorta şirketiniz tarafından ödenmesini sağlayabilirsiniz.

Yatarak Tedavi Teminatları: Anlaşmalı olan hastanede en az 24 saat kalma şartı ile hem yatış, hem de tedavi masraflarının sigorta şirketiniz tarafından karşılandığı bir teminat türüdür. Tamamlayıcı sağlık sigortası yatarak tedavi sürecinde yoğun bakım, ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası istenen tetkikler, ambulans, evde bakım, diyaliz, radyoterapi, kemoterapi ve tıbbi malzeme gibi hizmetler teminat altına alınır. Sigorta şirketlerince farklılık gösterebilen teminatlardan bazıları sınırsız, bazıları ise limitli olarak karşılanabilir. Genellikle limitli karşılanan sağlık hizmetleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir;

Evde bakım teminatı:

Hastaneden çıktıktan sonra doktor tavsiyesi ile evde bakım hizmeti almanız gerektiği durumlarda, sağlık görevlisinin tedavi süreciniz tamamlanana kadar yanınızda kalması durumudur.

Suni uzuv teminatı:

Sigorta yaptırdığınız süre içerisinde hastalık ya da kaza sebebiyle meydana gelebilecek olan uzuv kopması gibi durumlar için kullanılan protez ve bakımları güvence altına alınır.

Tıbbi malzeme teminatı:

Herhangi bir kaza ya da hastalık sonucu iyileşme sürecinizin dışarıdan temin edilen malzemelerle sağlanması için oluşturulan bir teminat türüdür. Bu malzemeler arasında korse, boyunluk, dirseklik, alçı, kol askısı, ortopedik bot, bandaj, koltuk değneği, yürüteç ve yanık tedavisinde kullanılan malzemeler bulunur.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yatarak tedavi teminatı:

Sigorta şirketiyle oluşturulan başlangıç tarihinden itibaren 3 ay sonra aktif hale getirilir. Teminat aktif hale gelmeden gerçekleştirilen yatarak tedavi işlemlerinde, sigorta şirketi masraflarınızı karşılamayacaktır. İstisnai olarak, kaza ya da acil bir hastalık durumunda, 3 aylık bekleme süresi geçersiz olur ve sigorta şirketi tüm masraflarınızı karşılar. Yatarak tedavi teminatında dikkat etmeniz gereken kısım, ameliyat olmanız gereken durumlarda sigorta şirketine en az 3 gün önceden haber verilmesi gerekir. Sigorta şirketinden gelen onaydan sonra ameliyatınız tamamen karşılanır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ayakta Tedavi Teminatı

Doktora çok fazla gitmeyen biriyseniz, sadece ayakta tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırarak masraflarınızın güvence altına alınmasını sağlayabilirsiniz. Sigorta başlangıç tarihinden itibaren gerçekleşen tüm muayene, tahlil, teşhis, fizik tedavi ve rehabilitasyon, radyoloji işlemleri ayakta tedavi teminatları olarak adlandırılır. Sigorta şirketlerine göre farklılık gösteren ayakta tedavi teminatı, genellikle 9 ya da 10 adet muayene ile sınırlıdır. Her muayene ile ilişkili olan tahlil ve tetkikler de bu kapsam içine girer. Bunun dışında SGK şartı olarak gösterilen kriter ise ayakta tamamlayıcı sağlık sigortası geçerliliği için doktor muayene ve tetkik işlemlerinin aynı hastanede yapılması zorunludur.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon:

Fizik tedavi sürecini gerçekleştiren doktorun talebi doğrultusunda ayakta ya da yatarak yapılabilir, fakat ayakta tedavi kapsamında karşılanır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon limiti, sigorta şirketleri bakımından farklılık gösterse de genellikle 15 ile 60 seans arasında düşünülebilir.

Sigortaladım.com, en uygun fiyat avantajı ve geniş poliçe teminatları ile en zor zamanlarınızda yanınızda olur. Dilerseniz tamamlayıcı sağlık sigortası teminatlarına göz atabilir, size ve ailenize en uygun seçenekler için 7/24 ulaşabileceğiniz müşteri hizmetlerimizle iletişime geçebilirsiniz. Sigortaladım.com ile her zaman güvence altında hissedebilirsiniz.

 


Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teklifi Al

Hemen Teklif Al
Özel Sağlık Sigortası

Özel Sağlık Sigortası Teklifi Al

Hemen Teklif Al

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam