Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Kasko Beyanı Nasıl Yazılır? Kasko Beyan Dilekçesi Örneği

25 Mayıs 2023

Araç kaskosu, park halinde veya seyahat ederken aracın uğrayabileceği zararları karşılar. İstenmeyen durumlarla karşılaşabileceğiniz herhangi bir yerde kasko devreye girer ve maddi zararı ortadan kaldırmanızı sağlar. Yoğun trafikte veya ufak bir dikkatsizlik anında küçük veya büyük birçok farklı sorunla karşılaşmak mümkündür. Aracın çizilmesi, kaza yapması veya farklı birçok arıza için kasko yaptırmak önem taşır. Bunun yanı sıra araç park halindeyken bile istenmeyen durumlar ortaya çıkar. Bu sebeple hiç beklemediğiniz anlarda maddi zorluk yaşamadan sigorta kapsamında tamirat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu gibi durumlarda kasko beyan formunu kendiniz doldurarak hasar kaydı tutabilirsiniz. Bununla birlikte hasar beyan dilekçesiyle şirketinize taleplerinizi iletmeniz mümkündür. Bu kısa işlemler sonrasında sigorta şirketinizin gönderdiği eksper tespit yapar ve işlenen rapor veya tutanak sonucunda gerekli işlemler yapılır. İstenmeyen ve her an meydana gelebilecek birçok olumsuz durum karşısında yanınızda kasko hasar beyan örneği bulundurabilirsiniz. Bununla birlikte form ve dilekçe için gerekli ayrıntıları yazımızda sizler için derledik...

Kasko Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Trafik sigortası, her araç için zorunlu olarak yapılması gereken bir sigortadır. Bununla birlikte trafik sigortası, yalnızca kaza durumlarında devreye girer. Fakat araç sahipleri gün içerisinde istenmeyen birçok farklı olumsuz durumla karşılaşabilir. Aracın çalınması, patlama, kaza gibi büyük hasarlar büyük maddi yükleri beraberinde getirir. Aynı zamanda araç sahibinin de yaralanması gibi istenmeyen durumlar meydana geldiğinde daha kapsamlı sigorta seçenekleri avantajlı olur. Özel şirketler aracılığıyla yaptırabileceğiniz kasko, sizleri ve aracınızı, kaza veya yolda kalmak gibi istenmeyen durumlarda güvence altına alır. Yaşanabilecek her türlü durumlarda yanınızda kasko için beyan örneği bulundurmanız işlemlerinizi hızlıca halletmenizi sağlar. Bir avantaj olarak kasko sigortası, özel firmaların farklı paket içerikleriyle de şekillenir. Sigorta şirketlerinin bu paketleriyle kendi istediğiniz kasko kapsamını belirlemeniz mümkündür. Riskli bir durumla karşılaştığınızda aracınız nerede olursa olsun dolduracağınız bir kasko beyan yazısı ile masraflarınızı karşılayabilir, çekici ve servis gibi hizmetlerden de faydalanabilirsiniz. Bununla birlikte kasko, aracınızın yanı sıra sizin de zarar görmeniz durumunda sigortadan faydalanmanızı sağlar. Sigorta aynı zamanda aracınızın piyasa değerinin düşmesine engel olur. Bu noktada kasko beyan formu hayatınızı kolaylaştıran bir araçtır.

Kasko Beyan Formu Neden Önemlidir?

Olası bir kaza sonucunda sizlerde veya aracınızda oluşabilecek hasarlar sonrasında hızlı ve kolay işlem yapabilmek oldukça önemlidir. Bu noktada araç kasko beyan örneği hakkında bilgi sahibi olmak kurtarıcı olur. Aynı zamanda formun nasıl doldurması gerektiğini bilmek de sonraki aşamalarda kolaylık sağlar. Ayrıca bu formu olay sonrasında çekici ve polisi beklemeden kendiniz doldurmanız oldukça kolaydır. Herhangi bir hasar durumunda sigorta şirketinizle iletişime geçtiğinizde şirket sizden hasar beyan formunu doldurmanızı ve iletmenizi talep eder. Formu doldurduktan sonra şirketin belirlediği tarihlerde iletmeniz gerekir. Eğer form sigorta şirketine belirlenen tarihlerde ulaşmaz ise işlemlerin geçersiz kalır. Form ulaştıktan sonra, bu form üzerinde yer alan bilgilere göre hasar tespiti yapılarak masraflar karşılanır. Bu sebeple sigorta şirketinin kasko dahilinde işlem yapabilmesi için hasar beyan formunun doldurulması gerekir. Aynı zamanda hasar beyan formunda belirtilen bilgilerin eksiksiz ve tamamen doğru olması da firmanızın değerlendirmeye alması için oldukça önem taşır. Dolayısıyla formu doldurduktan sonra firmaya ulaşması ve bilgilerin doğruluğu işlemler açısından en önemli konulardandır. Bu noktada kasko beyanı nasıl yazılır sorusu sıklıkla sorulur. Kasko hasar formlarında genel olarak benzer maddeler yer alır.

Kasko Beyan Formu Nasıl Doldurulur?

Formda ilk olarak araç sahibinin isim ve adres gibi kişisel bilgileri yazılır. Bunun yanı sıra eğer hasar araç sahibi tarafından yapılmadıysa kişinin yine de araç veya sigorta sahibinin kişisel bilgilerini girer. Aynı zamanda kişinin formda belirtilen alana sigortalı ile yakınlık derecesini de belirtmesi gerekir. Kasko yaptırılırken şirketler her sigortalıya özel olarak bir poliçe numarası oluşturur. Oluşturulan bu poliçe numarası formda mutlaka belirtilmesi gereken bilgilerden biridir. Sigortalının yanı sıra araca dair bilgiler de özenle doldurulur. Örneğin aracın modeli, markası ve plaka bilgisi gibi bilgiler bunlardan bazılarıdır. Son olarak formda hassasiyetle doldurulması gereken hasarın nasıl, nerede ve hangi tarihte gerçekleştiğidir. Bu bilgilerin doğru ve net bir şekilde girilmesi hasar kaydı ve sonraki süreçler için oldukça önem taşır. Böylelikle eksperin tespit yapabilmesi ve sigorta şirketinizin masraflarınızı karşılayabilmesi için hasar beyanınızı eksiksiz bir şekilde iletebilirsiniz.

Kasko Beyan Dilekçesi Örneği

Kasko beyan örneği formun yanı sıra bir dilekçe de yazılır. Sigortalı olduğunuz şirkete ileteceğiniz bu dilekçe ile istenmeyen hasarların kasko kapsamına alınması ve karşılanması talep edilir. Şirketinizin hasarlarla ilgili departman müdürlüğüne ileteceğiniz bu dilekçede, hasarın nasıl, nerede ve ne zaman oluştuğu belirtilir. Kasko beyan dilekçesi yazarken basit ve anlaşılır bir dil kullanılır. Sigortalının poliçe numarası, isim, TC kimlik numarası ve adres bilgilerini belirterek başlayacağı dilekçeye aynı zamanda diğer tarafın da isim, soyisim ve adresi eklenir. Ardından kişinin hasarın nerede, ne zaman ve nasıl meydana geldiğini eklemesiyle devam eder. Son olarak dilekçede sigortalı hasar tespit ve karşılanma talebini açıkça belirterek dilekçeyi sonlandırır. Dilekçenin kazayı takip eden 5 gün içerisinde sigorta şirketine ulaşması çok önemlidir. Başvurunun geçerli olması için 5 gün içinde kasko beyan dilekçesini teslim etmeniz gerekir.

 

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam