Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Beyaz Eşya Bakımı Nasıl Yapılır?

16 Nisan 2020

Evinizin kahramanları olarak nitelendirebileceğiniz beyaz eşyalar bulaşıklardan çamaşırlara kadar temizlikte büyük bir yardım sağlıyor. Yemeklerinizi yapmanıza yardımcı olacak olan ocaklar, besinlerinizin daha uzun bir ömre sahip olmasına destek olan buzdolapları evlerinizin emektarıdır. Onlarsız bir ev ne yazık ki düşünülemez.

Beyaz eşya ürünleri evlerinizdeki her işin daha efektif bir şekilde yapılmasına yardımcı olmaktadır. Hem kendi sağlığınız hem de cihazlarınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlamak amacı ile beyaz eşyalarınızın düzenli olarak bakımı ve temizliği yapılmalıdır. Bu eşyaların iç ve dış temizliğini yaparak kullanışlı hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Hayatı kolaylaştıran bu ürünleri aralıklı olarak temizleyerek ve bakımını ihmal etmeden uzun süreli kullanımı hedeflenmektedir. Beyaz eşyalarınızın bakımını yaparak hem kendiniz için hem de cihazlar için hijyenik bir ortam oluşturabilirsiniz.

Buzdolabı Bakımı ve Temizliği

Buzdolapları; içerisinde yemeklerinizi, sebzelerini ve meyvelerinizi saklayabileceğiniz eşyalardır. Kimse temiz olmayan bir ortamda yemek saklamak istememektedir. Hem buzdolabınızın hem de derin dondurucunuzun temizliğini en az yılda 3 kez gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Böylece dolabınızın içerisindeki oluşmuş veya oluşabilecek bakterileri temizleyebilir ve bakteri alanından uzaklaştırabilirsiniz.

Beyaz eşya bakımı ile beyaz eşyalarınızın ömrünü uzatabilir ve kendiniz için temiz bir alan oluşturabilirsiniz. Buzdolaplarının temizliğinde, temizleyici ürünler olarak kimyasal madde kullanmamanız tavsiye edilmektedir. Çamaşır suyu ve benzeri ürünler kullandığınızda temizlik esnasında kimyasal kalıntılar gerçekleşebilir ve bu durumda da besinlerinize geçerek sağlığınıza zararlı etkilerde bulunabilir. Buzdolabı veya derin dondurucunun iç kısmının temizliğini öncelikli olarak yapmalısınız. Temizlikten hemen önce buzdolabınızın fişini prizden çekmeniz gerekmektedir. Ardından aşındırıcı özellikteki temizlik bezlerini kullanmadan buzdolabınızı temizlemeye başlayabilirsiniz.

Beyaz eşya boyası kalkmaması adına aşındırıcı maddeler kullanmaktan kaçınınız. Temizlikte öncelikle tüm rafları çıkararak iç yüzeyi silebilirsiniz. Ardından çıkardığınız rafları bu solüsyon ile silebilir ve sıcak su ile durulayabilirsiniz. Rafları buzdolabınızın içine koymadan önce kuru bir bez yardımı ile durulamanız gerekmektedir. Kuru rafları yerleştirdikten sonra besinlerinizin bozulmaması için hızlı hareket ederek tekrar yerleştirebilirsiniz. Dış yüzey temizliğinde de sıcak su ve sirke kullanabilir ve bez yardımı ile iz kalmayacak şekilde temizlik sağlayabilirsiniz. Mikrofiber bez yardımı ile kuru şekilde buzdolabınızın dışını silebilirsiniz. Böylece herhangi bir iz kalmaz ve parmak izlerinin oluşumu da kolay bir şekilde önlenmiş olur.

Bulaşık Makinesi Bakımı ve Temizliği

Hem iç yüzeyi hem de dış yüzeyini temizleyebileceğiniz bulaşık makineleri, içerisinde çok fazla kir birikebilen bir eşya olarak karşınıza çıkmaktadır. Beyaz eşya bakım ve temizliği ince detay gerektirmektedir. Makine içerisinde kalan yemek kalıntılarından ve bakterilerden özel solüsyonlar ile kolayca kurtulabilirsiniz. Suyun altında bulaşık makinesinin filtresini ve pervanesini düzenli olarak çıkarıp yıkayarak bu kalıntılardan kolayca kurtulabilirsiniz. Böylece iç yüzey temizliğini kolayca halledebilirsiniz. Bunun yanı sıra dış yüzeyi de kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Dış yüzeyi temizlemek amacı ile sirkeli sudan veya az miktarda sıcak suya eklediğiniz bulaşık deterjanından yararlanabilirsiniz. Bir bez yardımı ile silebilir ve ardından kurulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Beyaz eşya seti içerisinde yer alan bütün eşyaları kolayca temizleyebilirsiniz. Hem iç yüzeyleri hem de dış yüzeyleri temizleyerek makinelerinizin bakımını gerçekleştirebilirsiniz. Böylece makineleriniz hem daha uzun ömre sahip olur hem de sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz. Bulaşık makinelerini tek başına çalıştırarak içerisinde kalan bakterilerin öldürülmesini sağlayabilirsiniz.

Aşındırıcı temizlik malzemeleri kullanmamaya dikkat ediniz. Aksi takdirde dış yüzeye zarar verebilirsiniz. Bu sebeple dış yüzeyde deterjan ve benzeri aşındırıcı kimyasal maddelerin kullanılması önerilmemektedir. Makine içerisinde yer alan atık filtresi makinenin tabanın yer almaktadır. Düzenli olarak temizlenmesi gereken bu filtreyi çıkararak kolayca temizleyebilirsiniz. Filtrenin temizlenmesiyle beraber makinenin içerisinde kalan yemek kalıntılarından da kurtulmuş olursunuz. Böylece kokuların oluşması da engellenmektedir. Bulaşık makinenizin iç ve dış kısmını kolay bir yöntemle temizleyebilir ve böylece bulaşıklarınızın hijyenik bir ortamda yıkandığından emin olabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Bakımı ve Temizliği

Kıyafetlerinizin temizlenmesine yardımcı olan çamaşır makineleri, evlerde ihtiyaç duyularak kullanılan bir makinedir. Bu makinelerin temizliği kullanıcılar açısından oldukça önem taşımaktadır. Dış temizliği diğer beyaz eşyalar gibi sirkeli su ile rahatlıkla yapılabilen çamaşır makinelerinde köpüklü temas olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde makinenin elektrik sisteminde bir hasara yol açılabilir. Sirkeli su ile silindikten hemen sonra kuru bir bez sayesinde makinenizin dış temizliğini tamamlayabilirsiniz.

Beyaz eşya mobilya ürünlerinin temizliği oldukça basit bir şekilde yapılabilmektedir. Makinelerin iç temizliğini gerçekleştirebilmek için farklı temizleme seçenekleri sunmak gerekmektedir. Böylece zaman içerisinde oluşan koku ve küfün önüne geçebilirsiniz. Bu işlemlerin ardından makinenin tamburunu temizlemeniz gerekmektedir. Deterjan gözünün içerisine temizleyici bir ürün eklemelisiniz. Bu işlem esnasında yüksek derecede su sıcaklığı tercih etmelisiniz çünkü bu işlemle birlikte makine içerisinde yer alan tüm bakterilerden kurtulma amaçlanmaktadır. Bu sırada sirke gibi temizleyiciler kullanmamanız gerekmektedir aksi takdirde makinenin lastiğine zarar gelebilir.

Çamaşır makinelerinde lastik de kirlenen bölgelerden biridir. Makinenizi çalıştırmadan sonra bu lastiği kuru bir bez yardımı ile silerek temizleyebilirsiniz. Temizliği önem taşıyan beyaz eşya önerileri arasında çamaşır makinelerinin boşaltım pompası da bulunmaktadır. Bu pompadaki suyu belirlikli aralıklar ile kovaya dökmeniz ve pompa içerisinde kalan nesneleri çıkarmanız gerekmektedir. Böylece çamaşır makinenizin düzenli olarak bakımını yaparak daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Temizliğini tamamladığınız çamaşır makinelerin içerisinde gönül rahatlığı ile çamaşırlarınızı yıkayabilir ve makinenizin ömrünü uzatabilirsiniz.

Fırın ve Mikrodalga Bakımı ve Temizliği

Birbirinden lezzetli fırın yemekleri, kekler ve börekler yapabilmeniz için fırınlar önem taşımaktadır. Yağ ve yemek kalıntılarından kurtulabilmeniz amacı ile fırınlarınızı temizleyebilirsiniz. Sağlıksız bir ortamda yemeklerinizi pişirmemek adına temiz bir alan oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda fırın içerisinde oluşabilecek kötü kokuların da engellenmesini sağlamaktadır.

Beyaz eşya bakımı nasıl yapılır diye düşünüyorsanız fırınlarda bu durum oldukça kolaydır. Çeşitli ipuçları sayesinde ürününüzün temizliğini basitçe gerçekleştirebilirsiniz. Tencere veya fırın kabının içerisine sıcak su ve sirke ekleyerek fırına yerleştirmeniz gerekmektedir. Fırını yaklaşık olarak 10 dakika çalıştırmanız gerekmektedir. Tencere içerisine yerleştireceğiniz su buharlaşacak ve ardından sirke yağ çözücü olarak görev görecektir. Bu işlemin ardından fırının fişini prizden çekin ve ılık bir hale gelene kadar bekleyin. Aşındırıcı özelliğe sahip olmayan bir bez yardımı ile fırının içerisini silebilir ve ardından kurulayabilirsiniz. Fırın ve mikrodalgaların dış  temizliğini gerçekleştirmek amacı ile sirkeli sudan faydalanabilirsiniz. Ilık ve sirkeli su yardımı ile fişi prizden çektikten sonra nemli bir bezle işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Bunun yanı sıra beyaz eşya tamiri yapıldıktan sonra eşyalarınızın temizliğini yapabilirsiniz. Böylece kalan artıklardan ve pisliklerden arınabilirsiniz. Beyaz eşyaların hem iç yüzeyini hem de dış yüzeyini temizlemeniz sağlık açısından önem taşımaktadır. Aynı zamanda beyaz eşyalarınızın düzenli olarak temizliğinin yapılması ve bakımının yapılması ile ürünlerinizin uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Basit işlemler ile beyaz eşyalarınızı temizleyebilirsiniz. Fırın ve mikrodalgalarınızı temizleyerek daha sağlıklı ortamlarda yemekler pişirebilirsiniz. Kimyasal maddeler kullanmadan sirkeli su yardımı ile hem iç hem de dış temizlik yapabilirsiniz.

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam