Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Allianz Sigorta Hasar Dosya Sorgulama

14 Şubat 2020

Aracınızda başta kaza olmak üzere herhangi bir durum nedeniyle hasar meydana gelirse dosya oluşturmanız gerekir. Hasar dosyası sorgulamak ise süreci takip etmeniz yönünden fayda sağlar. Bununla birlikte ikinci el araç satın almayı planlıyorsanız sorgulama işlemi yardımıyla otomobilin durumu hakkında ayrıntılı fikir sahibi olabilirsiniz. 

Hasar Dosyası Oluşturma Süreci

Dosyanın oluşturulmasını sağlamak üzere bir sigorta şirketiyle iletişim kurmanız şarttır. Dosyanın içeriği için bazı belgeleri toplamanız istenmektedir. Gerekli belgeler şunlardır:

- Hasar ile ilgili evraklar,

- İmzalı kaza tespit tutanağı,

- Ruhsat fotokopileri,

- Kaza anında çekilen ve aracın durumunu yansıtan fotoğraflar.

Sigorta konusunda deneyimli bir şirket olan Allianz Sigorta, sizlere sürecin her anında en iyi şekilde yardımcı olacaktır. Hasar dosyasını oluşturmak için hasarın meydana gelmesinden itibaren 5 iş günü içinde başvuruda bulunmanız önemlidir.

Allianz Sigorta Hasar Dosya Sorgulama İşlemi

Gerekli belgeleri bir araya getirip dosya başvurusu yaptıktan sonra dosyanın hangi aşamada olduğunu hasar dosya sorgulama seçeneği aracılığıyla rahatlıkla takip edebilirsiniz. İnternet sitesindeki Allianz Sigorta Hasar Dosya Sorgulama bölümünü ziyaret ederek işlemi kısa sürede yapmanız mümkündür.

Hasar yaşamış olan bir aracınız varsa ve dosya oluşturduysanız sigorta işlemlerinin ne durumda olduğunu öğrenmeniz önemlidir. Böylelikle aracınızın geleceği hakkındaki sorularınız yanıt bulacaktır. Allianz Sigorta aracılığıyla kasko yaptırdıysanız kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Kasko fiyat özelliklerini öğrenmek ve hemen yeni bir sigorta paketi satın almak için Allianz Sigorta internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Tramer Sorgulama ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Hasar sorgulama işleminin bir diğer faydası ise ikinci el bir araç satın almayı planlamanız durumunda karşınıza çıkar. Araç durumu sorgulama işlemi tramer vasıtasıyla yapılmaktadır. Tramer, trafik sigortaları bilgi merkezi kurumunun kısaltmasına verilen isimdir. Tramer bünyesinde sigorta ile ilgili olan tüm önemli veriler bir araya getirilmiş durumdadır. Tramer sorgulama özelliği sayesinde herhangi bir aracın kaza ve sigorta geçmişini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Araçla ilgili olarak yapılmış tüm sigorta işlemlerini, aracın önemli bir hasara sahip olup olmadığını ve kaza bilgilerini bu sistemde görebilirsiniz. Söz konusu sistemi kullanarak aracınız ve sigorta poliçeleri ile ilgili ayrıntıları da takip edebilirsiniz. Tramer, sigorta işlemleriyle ilgili olarak uzun süredir hizmet vermektedir.

Hasar Sorgulama Amacıyla Kullanılan Alternatif Yöntemler

Günümüzde araç durumu sorgulamayla ilgili olarak yeni yöntemler kullanılmaya başlanmıştır. SMS aracılığıyla sorgulama yapmak bu yöntemlerden birini oluşturmaktadır. Telefonunuza sorgulamak istediğiniz aracın plakasını yazarak 5664 numarasına mesaj atmanız sonucunda belirli bir ücret karşılığında bu işlemi yapmanız mümkündür. Üstelik aracın plaka numarası değişmiş bile olsa hasar geçmişinin ne durumda olduğu karşınıza çıkacaktır.

Poliçe ve hasar sorgulama işlemleriyle ilgili olarak kullanılan bir başka yöntem ise e-devlet İnternet sitesini tercih etmektir. Sitenin bir diğer yararlı yönü ise iki farklı aracın bulunduğu trafik kazalarıyla ilgilidir. Kazayı başka bir araca çarparak yaptıysanız karşı tarafın sigorta durumunu bilmeniz masraflar açısından önemlidir. Diğer aracın plakasını sisteme girerek sigorta durumunu araştırabilirsiniz.

Son dönemlerde sorgulama konusuna daha detaylı bir sistem kazandırmak amacıyla Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından Sigortam 360 isimli yeni bir site açılmıştır. Ancak bu site belirli bir ücret karşılığında hizmet vermektedir. Siteyi kullanarak hasar kayıtları aracılığıyla parça sorgulama, hasarı ödeyecek olan şirketi sorgulama, poliçe ve tutanakların sorgulanması gibi işlemleri yapabilirsiniz. İkinci el bir araç satın alacaksanız aracın durumunu öğrenmek gelecekte kaza yapmamak ve sıkıntılı durumlar yaşamamak adına son derece önemlidir.

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kaza Tespit Tutanağı Nedir? Nasıl Doldurulur?
Trafik Sigortasında Manevi Tazminat
Otomatik BES'te İkinci Adım

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam