Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Trafik Sigortasında Yeni Düzenlemeler

05 Şubat 2024

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren durumların başında trafik sigortası gelir. Karayollarında trafiğe katılan bütün araçlarından yaptırması zorunlu kılınan trafik‌ ‌sigortası, olası kaza durumlarında kullanıcılara avantaj sağlar. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında düzenlenen sigorta, kaza durumlarında oluşan maddi hasarları karşılar. Yenilen trafik sigortası poliçelerinin geçerlilik süresi 1 yıllıktır. Her yıl belirli limitler üzerinden hesaplanan poliçe ücretleri değişiklik gösterir. En‌ ‌uygun‌ ‌trafik‌ ‌sigortası tekliflerini değerlendirmek için poliçe kapsamlarını inceleyebilirsiniz. Aracınızın ihtiyaçları ve olası kaza durumlarında mağduriyetlerin giderilmesi için sigorta şirketleri farklı teklifler verir. İkame araç, çekici servisi ve tamir gibi olanaklar kasko poliçelerinde yer alır. Bu sayede kasko sahiplerinin kaza durumlarında pratik bir şekilde çözüm odaklı sonuçlara hızla ulaşır. Trafiğe çıkan otomobil, kamyon, motosiklet ve minibüs gibi her aracın yaptırması gereken trafik sigortası tekliflerini sigortaladım.com üzerinden inceleyebilirsiniz. 

Trafik Sigortası Nedir?

Araç sahipleri için avantaj sağlayan trafik sigortasının her yıl yenilenmesi gerekir. Peki, trafik‌ ‌sigortası‌ ‌nedir diye sorulursa şöyle açıklanabilir: Araçların kazaya karışması durumunda sağlık giderleri, hasar ve sakatlanma ve ölüm gibi teminatlar poliçe limitlerine göre zarar göre karşılanır. Sigorta şirketi tarafından karşılanan giderler zarar gören kısmın haklılık payına göre farklı oranlarda hesaplanır.

Araç Trafik Sigortası ve Kasko Arasındaki Fark

Araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortası kadar sık tercih ettiği sigortalama durumlarından biri de kaskodur. Araç‌ ‌trafik‌ ‌sigortası veya kasko hizmeti farklı şirketler tarafından araç sahiplerinin tercihine sunulur. Her firmanın sağladığı kasko faydaları ve fiyatları poliçe içeriklerine göre değişir. Trafik sigortası bütün araçlar için zorunlu iken kasko kullanıcıların tercihine bırakılır. Ancak kasko zorunlu trafik sigortasına kıyasla daha kapsamlıdır.  Daha kapsamlı ve detaylı bir sigortalama yöntemi olan kasko, aracın her türlü zararında kullanıcıların mağduriyetlerini giderir. Kasko sahibinin kusurlu olduğu kaza durumlarında, aracın çalınması, çalınmaya teşebbüsü ve yanması gibi durumlarda ortaya çıkan hasar karşılanır. Poliçe kapsamına göre araç sahiplerine hasarın bir kısmı veya tamamı ödenir. Araç sahipleri için oldukça avantajı bir sigortalama biçim olan kasko, ikame araç hizmeti sunar. Kazalı aracınız tamir olana kadar yedek araç alma hakkınız bulunur. Kasko sahiplerinin mağduriyetini en aza indiren trafik sigortalarının her yıl yenilenmesi gerekir.  Otomobil, kamyon, minibüs ve motosiklet‌ ‌trafik‌ ‌sigortası poliçe kapsamları sigorta şirketlerine göre farklılık gösterir. Bütün firmaların temel amacı araç sahiplerinin mağduriyetini en aza indirmektir. Ancak firmalara göre sunulan teklifler ve faydalar değişiklik gösterir. Zengin çeşitlilik sunan firmaların teklifleri arasından ihtiyaçlarınızı en biçimde karşılayacak sigortaları bulabilirsiniz. Teklifleri ve fiyatları karşılaştırmak için online‌ ‌trafik‌ ‌sigortası‌ başvurusu yapabilirsiniz. Sayfamızı kullanarak farklı teklifleri karşılaştırarak ihtiyacınıza uygun sigortaları inceleyebilirsiniz.

Trafik Sigortası Ne İşe Yarar?

Trafik sigortası zor günlerde araç sahiplerinin yanında oluyor. Kaza durumlarında sürücünün karşılaması gereken tüm masraflar trafik sigortası tarafından ödeniyor. Kolay ve hızlı bir süreç geliştiren sigortalar yaşanan kazalarda kazazedelerin mağduriyetini en aza indirir. Trafik‌ ‌sigortası‌ ‌kapsamı ile kullanıcılara büyük avantaj sağlar. Kaza sırasında kusurlu olan tarafın sigortası karşı tarafın masraflarını öder. Ayrıca, kazayla birlikte oluşan kamu mallarının zararı da trafik sigortalarının kapsamında yer alır. Sokak lambası, su tesisatı ve elektrik direği gibi kamu mallarının yenilenmesi sigorta kapsamındadır. Ayrıca, olası kaza durumlarında yaşanan hastane giderleri de sigortalar tarafından ödenir. Kazanın sebebiyet verdiği olumsuz durumlar, kazazedenin ekonomik durumun bozulması, ölüm ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin bakımları trafik sigortası tarafından ödenir. Kasko ve zorunlu trafik sigortası tekliflerini değerlendirerek kendinizi güvence altına alabilirsiniz. Bakım hizmetleri ve çekici ve tamir servisleri sayesinde yaşanan kaza durumlarında masrafların belirli bir kısmı sigorta firmaları tarafından karşılanır. Ayrıca, kasko teklifleri hasarlı aracın tamiri süresince kullanıcıların işlerinin aksamaması için ikame araç hizmeti sunar.

Trafik Sigortası Nasıl Yapılır?

Trafik sigortası yaptırmak için farklı teklifleri değerlendirebilirsiniz. Yapılan he poliçenin süresi 1 yıllıktır. Trafik sigortası primleri her yıl değişiklik gösterir. Belirlenen limitlere göre sigorta firmaları araç sahiplerine farklı teklifler sunar. Trafik sigortası ve kasko yaptırmak için ilk olarak firmaların tekliflerini değerlendirebilirsiniz. Trafik‌ ‌sigortası‌ ‌genel‌ ‌şartları kullanıcıların faydasına göre belirlenir. Hasar gören araç parçasının orijinali ile değişmesi, sağlık masrafları ve sürekli sakatlık gibi durumlarda kişilerde ödeme yapılması sigorta şartları arasında yer alır. Sigorta poliçelerinde sakatlanma ve vefat teminatları kaza türlerine göre farklı limitlerden değerlendirir. Ayrıca, araç hasar teminatları da her kaza için geçerli olmayabilir. Bu yüzden sigorta seçimi yaparken kapsamını ve sunduğu faydaları dikkatle değerlendirmek gerekir. Yaşanan kaza durumlarında her iki tarafın mağduriyetini azaltmak için kapsamlı bir sigorta teklifi alarak rahat edebilirsiniz. Devam eden sigorta poliçesinin kapsamını incelemek için E-Devlet üzerinden trafik‌ ‌sigortası‌ ‌sorgula özelliğini kullanabilirsiniz. Bu sayede şimdiki sigorta poliçenizin detaylarını ve kapsamları öğrenebilirsiniz. Yeni seçeceğiniz sigorta kapsamını şimdiki poliçenize göre belirleyebilirsiniz.

Trafik Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Yaşanan kaza durumlarında kazazedelerin maddi hasarlarını karşılayan trafik sigortaları, kullanıcılara çeşitli faydalar sağlar. Trafik‌ ‌sigortası‌ ‌fiyatları araç sahipleri tarafından yakından takip edilir. Peki, ‌trafik‌ ‌sigortası‌ ‌hesaplama yapılırken nelere dikkat edilmesi gerekir? Trafik sigortası fiyatları geniş bir yelpazede sunulur. Herkes için farklı teklifler sunan sigorta fiyatlarının belirlenmesinde araç markası, model, yılı ve kayıtlı olduğu il gibi durumlar etkili rol oynar. Ayrıca, araçların daha önceden kazaya karışıp karışmadığı gibi durumlar sigorta fiyatlarını belirliyor. Araçların kayıtlı olduğu illerin kaza oranları, sürücünün kaza geçmişi, aracın değeri gibi kriterler bir araya toplanarak farklı teklifler kullanıcılara sunulur. Ayrıca, daha önce kazaya karışmayan sürücüler poliçe yenilirken hasarsızlık indiriminden yararlanabilir. Araç durumuna göre değişiklik gösteren sigorta tekliflerinin sunduğu olanakları sigortaladım.com’u kullanarak karşılaştırabilirsiniz. Böylece bütçenize en uygun kapsamlı sigorta tekliflerini kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam