Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Kasko Poliçe Sorgulama Nasıl Yapılır?

26 Nisan 2022

Araç sahipleri araçlarını olası kaza ve hasarlardan koruyabilmek için kasko yaptırır. Bu sigortaya sahip olan kişiler istemsiz hasarlar, yangın ve hırsızlık durumunda, anlaşmalı sigorta şirketinden tazminat alır. Burada yalnızca araç sahibinin zararı karşılanır, kazaya karışan diğer aracın masrafları dahil değildir. Ağır ekonomik maliyetlerin en aza indirilmesi için tercih edilir. Sigortalı olan aracın hasarlarının karşılanacağı durumlar, poliçe şartnamesinde detaylı olarak anlatılır. Teminat, araç sahibinin sorumlulukları ve sürecin yürütülmesinde izlenecek adımlar bir yıl geçerli olmak üzere düzenlenir. 

Araç sahibi, kasko poliçesi sorgulama işlemi yapmak için birkaç farklı yol deneyebilir. e-Devlet üzerinden yapılan işlemler için yalnızca TC kimlik numarası ve plaka bilgileri gerekir. Kolay menüsü sayesinde aranılan bilgilere kolayca ulaşmak mümkündür. E-Devlet ayrıcalığı sayesinde poliçe evraklarına erişimin gerekmesi halinde gereken bilgilere ulaşılabilir. Bu bilgiler arasında; kasko yaptırılan şirket bilgileri, kaskonun başlangıç ve bitiş tarihi gibi detaylara ulaşılabilir. Kasko poliçesi sorgulama yöntemlerinden bir diğeri ise, sigorta bilgi ve gözetim merkezinin sayfası tercih edilebilir. Sayfaya girdikten sonra poliçe sorgulamaları sayfasına ilerlenmelidir. Kasko poliçe no sorgulama işlemi sayesinde, sigorta acentesinin kaskoyu yapıp yapmadığı da takip edilebilir. Ayrıca bu sistemle, sigorta bilgilerinin güncel hale getirilmesi sağlanarak, sigorta şirketinin anlaşmalı servislerinden yararlanılabilir. 

Özellikle bir trafik kazasının yaşanmasının ardından tutanak tutarken gereken bütün bilgilere her an ulaşılmasını sağlar. Herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için doldurulan bu resmi kayıtlara yardımcı bir kaynak görevi görür. Araç kasko poliçe sorgulama işleminin bu yöntemlerden birinin seçilerek yapılması, kazaya karışan araçların trafik sigorta bilgilerinin öğrenilmesi ya da doğrulanması için kullanılabilir. Kasko poliçe görüntüleme ile sigortanın yenilenmesi için gereken tarihte başka bir işleme gerek kalmadan öğrenilebilir. 

Tramer ve Trafik Sigortası Poliçe Sorgulama Nasıl Yapılır?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na göre, trafiğe çıkan bütün motorlu araçların trafik sigortasının yaptırması zorunlu hale gelmiştir. Yaptırmayan araç sahipleri için cezai uygulama yapılmaktadır. Her yıl yenilenmesi gereken bu sigorta, kaza olması halinde üçüncü kişilere ve taşıtlarına gelen zararı karşılar. Ek ücret karşılığında sigorta teminatlarının daha geniş kapsamlı olması sağlanabilir. Trafik sigortası için belirlenen teminatlar her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yenilenir. 

Trafik sigortası poliçe sorgulama işlemi sayesinde sigortanın başlangıç ve bitiş tarihleri öğrenilebilir. Yaptırılmaması durumunda sürücü için büyük maliyetler doğurması haricinde trafik cezası almasına da sebep olan bu sigortanın yenilenmesi oldukça önemlidir.   internet üzerinden yalnızca araç sahibinin TC kimlik numarası ve plaka bilgileri sayesinde ulaşılabilir. Yenilenen poliçelerin takibi, araçta istenmeyen hasarlar oluşması durumunda sigorta şirketine rahat ulaşılması ve gerekli tutanakların tutulması için poliçe numarasına hemen ulaşılabilmesi açısından kolaylık sağlar. 

Aracın trafiğe çıkabilmesi için zorunlu sağlık sigortasının olması gerekir. Poliçe no ile trafik sigortası sorgulama yaparak poliçe bitim tarihi öğrenilebilir. Aynı teminat ve limitler ile devam edilebilir. Kullanıcı tercihi doğrultusunda farklı sigorta şirketlerinin verdiği teklifler değerlendirilerek daha verimli bir seçenek tercih edilebilir. Burada primlerin karşılaştırılması da önemli bir noktadır. Kaza olması halinde, yaşanan olumsuzluklar karşısında maddi haksızlıkların yaşanmaması için kazaya karışan diğer araç için trafik sigorta poliçe görüntüleme işleminin yapılması gerekir. Kaza durumunda zorunlu trafik sigortası olmayan araçlar ağır kusurlu bulunur. Bunun dışında trafik sigortası olmayan araçlar, muayene için randevu da alamaz. 

Tramer trafik sigorta poliçe sorgulama, Türkiye’de kayıtlı olan araçların Trafik sigorta bilgi ve gözetim merkezi kurumu tarafından tutulan resmi sigorta bilgilerine ulaşılmasını sağlar. Bu veri tabanı sayesinde kısa süre içerisinde birçok detaylı bilgiye erişilebilir:

  • Araç trafik poliçesi

  • Araç kasko poliçesi

  • Hasar kaydı

  • Kaza tespit tutanağı

  • Araç hasar kaydı

  • Parça değişimi 

Gibi birçok önemli detaya erişilebilir. Özellikle ikinci el araç almak isteyen kişilerin aracın genel durumunu daha iyi anlaması için etkili bir kaynaktır. Bu sorgulama işleminin yapılabilmesi için SMS ya da online seçenekler kullanılır. Cep telefonlarından gönderilen kısa mesaj için 7TL değerinde bir ücret uygulanır. Araç plaka numarası 5664’e gönderilmesi ile istenen bütün bilgileri gösterir. 

Sigorta Poliçeleri Fiyat Sorgulama

Kasko sigortasının fiyatı belirlenirken birçok farklı durum değerlendirilmesi yapılır. Kasko yapılacak olan aracın kriterleri önemli bir belirleyicidir. Aracın markası, yaşı, modeli ve hasar geçmişi sigorta primlerinin belirlenmesi için başlıca noktalar arasında yer alır. Kasko poliçe fiyatı sorgulama sayesinde farklı sigorta şirketleri tarafından sunulan teklifler değerlendirilebilir. Online poliçe sayesinde ücretsiz olarak bu ayrıcalıklardan faydalanmak mümkündür. En güncel fiyatlara, hızlı ve rahat bir şekilde ulaşılması için oldukça etkili bir yoldur. Sigorta poliçelerinde verilen fiyatların çok daha altında sahip olabilmek için indirim oranlarının ve durumlarının araştırılması gerekir. Hasarsızlık indirimi sayesinde, hasar oluşumunda verilen güvencede artış, poliçe yenilemede ek indirim avantajları yakalanır. Hasarsızlık için oluşturulan koşullara göre araç için basamaklardan başlanabilir. 

Trafik sigorta poliçe fiyat sorgulama, işlemleri için bu adımların aynısı izlenebilir. Burada sigorta şirketlerinin fiyatlandırma politikalarına göre fark aralıkta seçenekler bulunabilir. Ek teminatlar ile daha geniş bir kapsam kazansa bile maliyet açısından daha ağır primler yaratılabilir. Karar verirken kar-zarar listesinin çıkarılması ve gelecekte olası sorunlar karşısında hangi özelliklerin kolaylık sağlayacağına karar verilmelidir. Kasko yapılması zorunlu olmasa da trafik sigortasının zorunlu olduğu unutulmamalıdır.

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam