Araç sahipleri çekilen araçlar hakkında bilgi alma ve araç teslimi konusunda endişe taşıyor. Merkeze bağlı olmadan yürütülen otopark hizmetleri sürücüler için araç nerede, çekilen araç park ücreti ne kadar, araç nasıl alınır gibi sorular doğuruyor. Eskiden fiyatlar otoparktan otoparka değişiklik gösterirken, otoparkı bulmak, aracı almak da zahmetli bir süreci işaret ediyordu. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yürürlüğe aldığı kararlar ve uygulamalarla çekilen araçla ilgili bilgi alabilmek oldukça kolaylaştı.
Çekilen Araç Sorgulama İçin İlk Yol SMS
Farklı sebeplerle polis tarafından çekilen araçlar uzun süredir SMS üzerinden kontrol edilebiliyor. SMS yoluyla bilgi almak isteyenler PARK (boşluk) ARAÇ PLAKASI yazarak 1550 üzerinden bilgi alabiliyor. Otopark bilgisi, otopark ücreti ve çekilme nedenine ilişkin detaylar kullanıcılara ulaştırılırken sorulama 2 TL'ye mal oluyor. Kullanıcılar telefonlarındaki mobil hatlardan SMS atarak hemen araç bilgilerine ulaşıyor. Mobil kullanıcılar için ideal olan yöntemin yanında internetten çözüm seçenekleri de bulunuyor.
Çekilen Araç Sorusu İçin Yeni Nesil Çözüm E-Devlet
Emniyet Genel Müdürlüğünün Web sitesinden bilgi almak için isminiz, kimlik numaranız, doğum yılı bilgileriniz gerekiyor. Araç plakası ile sorguya devam edilirken sistem üzerinden birkaç dakika içinde otopark, ücret ve ceza açıklaması bilgilerine ulaşılabiliyor. Web sitesi üzerinden yapılan sorgular için ise ücret ödenmiyor. Son kararlarla beraber E-Devlet üzerinden de çekilen araç hakkında bilgi alınabiliyor. Kullanıcılar sistem için kullandıkları şifre ve TC numarası ile giriş yaparak araç plakası üzerinden bilgilere ulaşıyor. Yalnız aracın bulunduğu otopark bilgisi değil geçen 5 yıla dair çekilen araç cezası 2018 yılı itibarıyla E-Devlet üzerinden görüntüleniyor. Uygulamadan bildirim ile anlık ileti alınabilirken, kayıtlı mail adresine de bildirim gelmesi için profile yetkilendirme yapılabiliyor.
Çekilen Araç Nasıl Alınır?
"Çekilen aracı kim alabilir?" ise sorgulamanın ardından kullanıcıların aklında yer eden diğer endişe konusunu oluşturuyor. Çekilen araçlar yalnızca araç sahiplerine, muvafakatnamesi bulunan kişilere, araç sahibi vekillerine verilebiliyor. Araç şirket üzerine kayıtlıysa şirket imza sirküleri bulunan kişiler araçları teslim alabiliyor. Otoparka gitmeden kullanıcıların kimlik belgeleri ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ceza İşlemleri Büro Amirliği’ne gitmeleri gerekiyor. Oradan alınan çıkış belgesi ile otoparktan araçlar teslim alınabiliyor.
Çekme esnasında oluşabilen hasarlar kasko poliçesi kapsamında teminatlandırılıyor. Siz de çalınma, çarpma, çekilme hasarı ve doğal afetlere karşı aracınızı kasko ile güvence altına alabilirsiniz. sigortaladım.com aracılığıyla kasko teklifinizi hemen alın, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun kaskoyu bulun.