Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Araç Değer Koruma Sigortası Nedir?

25 Kasım 2019

Kasko sigorta sahiplerinin yararlanabileceği araç değer sigortası, hafif ticari araçların veya otomobillerin korunmasını sağlayan bir güvence ürünüdür. Sıklıkla zorunlu trafik sigortasıyla veya kasko poliçesiyle karıştırılsa da bu iki güvenceden farklı bir amaca hizmet eder. Çünkü diğer poliçe seçenekleri, olası kaza risklerine karşı teminat sağlarken, araç değer koruma sigortası daha çok aracınızın piyasa değerini güvence altına almayı amaçlar. Yani sigorta şirketiniz, olası kaza anında aracınızın hasar oranı ile orijinal bedeli arasındaki payı sizin adınıza ödeyerek finansal kayıplarınızı önlemeye yardımcı olur. 

Araç Değer Koruma Sigortası için Gerekli Kriterler 

Kasko sahibi olan kişilerin araç değer koruma sigortası nedir? sorusu dışında en çok merak ettikleri konulardan birisi hangi hususların dikkate alınması gerektiğidir. Değer koruma güvencesinden faydalanmak isteyenlerden öncelikle hali hazırda aktif bir kasko güvencesinin bulunma şartı aranır. Aracın yaşı, piyasa fiyatı ve hasar durumu da yine poliçenin alınabilmesi noktasında büyük önem taşır. Çünkü poliçe, sadece maksimum 3 yaşına kadar olan ilgili araç modellerine koruma sağlar.

Araçların geçmişteki hasar durumu, 1 ile 3 yıl arasında değişir. Son bir yıl içerisinde kısmi, son 3 yıl içerisinde de tamamen pert olmuş bir hasar tespitinin yapılmamış olması gerekir. Araçların piyasa fiyatı da her yıl Türkiye Sigortalar Birliği tarafından belirlenir ve sadece bu sınır kapsamındaki araçlar poliçeye dahil edilir. Araç değer koruma sigortasının sadece teminat sunulan araçları baz aldığı da bilinmelidir. Yani yeni bir araç aldığınızda veya aracınızı sattığınızda poliçeniz geçerliliğini tamamıyla yitirir. Poliçenin teminat süresi ise yeni araçlarda 4 yıl, ikinci el araçlarda da 3 yıl boyunca geçerlidir. 

Araç Değer Koruma Sigortasının Avantajları

Birinci el alınan araçlar, daha ilk kilometreden sonra aşınma payı nedeniyle değer kaybına uğrar. Olası hasar veya pert durumunda ise daha fazla kayıp oranları yaşanabilir. Bu araç hasarları, tespit edildikten hemen sonra kasko poliçesinde yazan limitler dahilinde giderilir. Ama sadece ve sadece kazaya bağlı ortaya çıkan  hasarlara ödeme yapılır. Yani aracın asıl fatura tutarı değil, hasar düzeyi dikkate alınır. Araç değer koruma sigortası da tam bu noktada devreye girer. Aracınızın alış bedeline göre hesaplama yaparak, kaza sonrası yeni bir araç sahibi olmanızı mümkün kılar. 

Kısacası, değer koruma sigortası, aracın kısmi hasara uğraması veya pert haline dönüşerek kullanılamaz hale gelmesi durumunda teminat sağlar. Araç rayiç bedeli oranında yapılan ödemenin yanı sıra tamir masrafları da karşılanır. 
Ayrıca kaskonun sadece ilk bir yıl içerisinde araç değer koruması sağladığı unutulmamalıdır. Değer sigortası ise aracın birinci yılından itibaren geçerli olarak teminat süresine kadar devamlılığını sürdürür. 

Araç Değer Kaybında Hasar Başvurusu

Poliçe güvencesinden yararlanabilmek için hasar anından sonra hemen sigorta şirketinizle irtibata geçmelisiniz. Kasko şirketinize ait ilgili görevliler, hemen aracınızın pert durumunu tespit ederek sizi toplam ödemeler hakkında bilgilendirir. Aynı zamanda gerekli evrakları belirli zaman zarfında ilgili birime teslim etmeniz istenir. Evraklarınız kontrol edilip onaylandıktan sonra da ödemeniz gerçekleştirilir.

Araç Değer Koruma Sigortasının Fiyatları

Poliçe fiyatları, satın aldığınız aracınızın markasına ve modeline göre değişiklik gösterebilir. Ancak yararlanmış olduğunuz kasko poliçesinin teminat kapsamına ve türüne bağlı olarak sabit tutarda kalabilmesi de mümkündür. Yani değer koruma poliçesi limitlerinizi, kasko güvencenize göre kendiniz şekillendirebilir ve bütçeniz tutarında ödemeye başlayabilirsiniz. 

Araç değer koruma sigortası poliçesinin olanaklarından faydalanmak ve kaskoya ek gelir kazanarak yeni bir araç sahibi olmak istiyorsanız, Sigortaladim.com'dan araç değer koruma sigorta teklifinizi alabilirsiniz veya 444 9 832 numaralı müşteri destek hattını arayarak da hemen başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kaza Tespit Tutanağı Nedir? Nasıl Doldurulur?
Trafik Sigortasında Manevi Tazminat

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam