Sağlıklı ve güvenli yapılaşmaya destek olmak, olası riskleri reasüre etmek ve kayıpları minimize etmek için planlanan zorunlu deprem sigortası, maddi kayıpların önüne geçmeyi amaçlıyor. Zorunlu deprem sigortası ile yaşadığınız ev ve iş yerini depreme karşı güvence altına almak mümkün oluyor. “Evde bulunan eşyalar zorunlu deprem sigortası kapsamında mı?” sorusu, zorunlu deprem sigortası yaptırırken en çok merak edilen hususlar arasında yer alıyor. DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu), olası bir deprem veya doğal afet durumunda sadece konut, iş yeri ve bu birimlere bağlı meskenleri güvence altına alıyor. Evdeki eşyaları teminat altına almak için farklı içeriklere ve teminatlara sahip olan “Konut Sigortası” yaptırılması gerekiyor.
Doğal Afet Sigortaları Kurumu, zorunlu deprem sigortası kapsamında depremin etkileri ile oluşabilecek zararlara karşı mülkünüzü sigortalama olanağı sunuyor. Deprem sonrasında görülebilen yangın, tsunami, su baskını, infilak ve yer kayması gibi olayların meydana getirebileceği maddi kayıplar, poliçeniz dahilinde karşılanıyor. Poliçede belirtilen sınırlar içindeki tüm zararlar, DASK tarafından nakdi olarak ödeniyor. Depremden sonra binanız üzerinde oluşan kısmi zararlar da güvence altına alınıyor. Yapı bütünlüğü ve konstrüksiyon açısından ele alındığında; bina temelleri, kolonlar, ana duvarlar, istinat duvarları, bahçe duvarları, zemin blokları, tavanlar, balkonlar, asansörler, çatılar, bacalar ve yapıyı birleştirici diğer tüm parçalar teminat kapsamına giriyor.
Maddi sorumluluklar dahilinde bulunan mal, eşya, araç ve manevi tazminat talepleri, DASK tarafından sunulan deprem sigortası poliçesi içinde gösterilmiyor. Deprem sonrası meydana gelebilecek bedeni zararlar, sakatlıklar ve vefat hallerinin maddi karşılıkları kapsam dışında bırakılıyor. Ofis, iş yeri, büro, imalathane gibi yapıların deprem sonucu zarar görmesi halinde, mülk sahibinin mevcut iş düzeninin aksaması veya üretim sürecinin durmasına bağlı olan kazanç kayıpları da kapsam dışında tutuluyor. Kazanç kaybı, iş veya üretim sürecinin durması, kira mahrumiyeti ve alternatif iş yeri masrafları gibi hususlar için daha geniş teminatları bulunan iş yeri veya konut sigortası yaptırılması gerekiyor. Zorunlu deprem sigortasıyla birlikte yaptırabileceğiniz ve kapsam aralığını bireysel risk faktörlerine göre düzenleyebileceğiniz bir poliçe sayesinde geleceğe daha güvenli bakabilmek mümkün oluyor.
Mal ve can güvenliğiniz için zorunlu deprem sigortanızı yaptırmayı ertelemeyin. Poliçenizi sigortaladim.com'dan almak ise çok kolay, hemen 444 9 832’yi arayın!