Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Yıllık Hayat Sigortası Neleri Kapsamaz?

29 Aralık 2021

Yıllık hayat sigortası başınıza gelebilecek olumsuz durumlara karşı ailenizi güvence altına almanızı sağlıyor. Bu sayede hem sizin hem de ailenizin geleceği korunuyor. Yıllık hayat sigortası başınıza gelebilecek olayları engelleyemiyor ama yaşama ihtimaliniz olan risklere karşı hazırlıklı olmanıza yardımcı oluyor. Olası bir vefat halinde teminat miktarı geride kalan aileye ödenerek ailenizin hayat standartları korunuyor. Yıllık hayat sigortası bir yıl için geçerli oluyor. Süre bitiminde poliçe sizin isteğinizle tekrar yenileniyor. Yenileme sürecinde istendiği takdirde ek teminatlar da getirilebiliyor. Yıllık hayat sigortasının sağladığı faydalar yurt dışında da geçerli oluyor. Yurt dışında başınıza gelebilecek bir kaza, hastalık ya da ölüm gibi durumlarda sigortanızdan yararlanabilmeniz mümkün oluyor. Yıllık hayat sigortasının avantajı sizin vefat etmeniz durumunda geride kalan yakınlarınız maddi yönden ve sağlık yönünden sıkıntı çekmiyor. Olası bir kaza sonucu oluşan sakatlık, ağır yaralanma gibi iş göremez halde olduğunuz sürede maddi zararınızı karşılıyor. 

Yıllık Hayat Sigortası Kapsamı Dışında Kalan Durumlar Nelerdir?

Sigortalı kişi en az üç yıl devam eden ve vefat ihtimaline karşı yapılan sözleşmede süre geçtikten sonra intihar ederse sigorta şirketi sigorta teminatının tamamını ödemekle yükümlüdür. Sigortalının intiharı ya da intihara teşebbüs sonucu gerçekleşen yaşam kaybı, akli  bir rahatsızlık sebebiyle 3 yıldan önce gerçekleşmiş ise sigortacı sigortanın o andaki riyazi ihtiyatını öder. 

Sigortalı sigorta şirketini bilgilendirmeden yalnızca yolcu sıfatıyla uçak seyahati yapabilir. Eğer yolcu sıfatı dışında bir hava yolculuğu yapmışsa ve bu durumda vefat etmişse sigorta şirketi ölüm tazminatı ödemez. Yalnızca riyazi ihtiyatını öder. 

Sigortadan faydalanan kişi hayatı üzerine sigorta yapanı öldürür yahut ölümünde suç ortağı olursa sigorta bedeli alamaz. Bu hak mirasçılarına ait olur. 

Aksi belirtilmediği sürece savaş halinde sigorta geçerli olamaz. Savaş sırasında ölmüş olması durumunda ölüm tarihindeki riyazi ihtiyatlar ödeme zamanına kadar geçen süreye ait faizleriyle hak sahiplerine ödenir. 

Sigortalı nükleer, kimyasal silah kullanımı, AIDS, nükleer, biyolojik ya da kimyasal saldırı sonucu ya da nükleer rizikolar sonucu ölürse sigorta şirketi sadece riyazi ihtiyatı öder.Tedavi amaçlı olan nükleer rizikolar bunun dışında tutulur. 

Hayat Sigortası Kapsamı

Hayat sigortasının ana teminatı vefat teminatıdır. Sigortalının sigortalı olduğu süre içerisinde vefat etmesi halinde toplam tutar lehdarlarına ödenir. Böylece aileniz ödenen bu tutar ile yaşamını devam ettirir. 

Kaza sonucu gerçekleşen ölümlerde geride kalanların maddi ihtiyaçları kaza sonucu vefat teminatı ile karşılanır. 

Eğer kaza sonucu bir maluliyet olmuşsa hayat sigortanızdan tazminat alabilirsiniz. Şayet bu teminat poliçeye ekli ise sigorta şirketi maluliyet derecesini tespit eder ve belirlenen oranda ödeme gerçekleştirir. 

Bir hastalık sonucu oluşmuş maluliyet durumunda hastalık sonucu maluliyet ek teminatı ile tedavi masrafları ödenirken iş gücü kaybından oluşan gelir kaybı da tedavi edilir. 

Kaza sonrası tedavi masrafları hayat sigortası ek teminatları ile karşılanabilir. Kaza sonucu tedavi teminatı ile doktor, hastane, ilaç gibi masraflar karşılanır. 

Kaza nedeniyle çalışılmayan her gün için belirlenen tutardaki günlük tazminat hesaplanarak toplam tutar sigortalıya ödenir. 

Sigortalının poliçe süresi devam ederken kalp krizi yahut başka hastalıklar sonucu oluşan inme, körlük, böbrek yetmezliği, kanser gibi hastalıklardan birini geçirmesi ya da açık kalp ameliyatı, organ nakli ameliyatı geçirmesi durumunda poliçesinde tehlikeli hastalıklar teminatı bulunuyorsa sigortalıya bu teminat kapsamı dahilinde belirlenen tutarda tazminat ödenir. 

Siz de yıllık hayat sigortası ile başınıza gelebilecek olumsuz durumlara karşı hem kendinizi hem de ailenizi maddi güvence altına alabilirsiniz. 

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kaza Tespit Tutanağı Nedir? Nasıl Doldurulur?
Trafik Sigortasında Manevi Tazminat
Otomatik BES'te İkinci Adım

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam