Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Kritik Hastalıklar Sigortası Neden Önemli?

07 Eylül 2022

Sağlık sigortaları içerisinde yer alan Kritik Hastalıklar Sigortası, farklı sigorta şirketleri tarafından düzenlenen poliçelerde, Tehlikeli Hastalıklar Sigortası, Yaşam Riskleri Sigortası gibi çeşitli şekillerde adlandırılabilir. İsim çeşitliliği kadar içerik ve teminat çeşitliliği de gösterebilen bu sigorta poliçelerinde, birbirinden farklı çok sayıda kritik hastalığa karşı güvence sağlayan genel teminatlar yer alır.

Kritik Hastalıklar Sigortası Teminatları Nelerdir?

Farklı sigorta şirketlerinin sağladığı genel teminatlardan bahsedebilmek için öncelikle “Kritik Hastalıklar Nelerdir?” sorusunu cevaplamak gerekir. Başlıca kritik hastalıklar:

  • her türlü kanser hastalıkları,
  • kalp, karaciğer, böbrek yetmezliği ve bu hastalıklar dolayısıyla oluşan organ nakli ihtiyaçları,
  • her türlü kalp ameliyatları,
  • felç, körlük ve uzuv kayıpları, 
  • MS (Multiple Sklerosis) hastalığı, sayılabilir. 

Belirtilen hastalıklar farklı sigorta şirketleri arasında değişiklik gösterebildiği gibi sigorta şirketi tarafından bu hastalıklara karşı sunulan teminatlar da birbirinden farklı olabilir. 

Bu noktada cevaplanması gereken bir diğer soru “Kritik Hastalık Sigortası Nedir?” sorusu olacaktır. Sigorta şirketi tarafından “kritik” olarak kabul edilen hastalıklarla karşılaşılması durumunda, sigortalı kişiye poliçede belirtilen teminatlar kapsamında maddi ödeme ve çeşitli kolaylıklar sunan sigorta türü, Kritik Hastalıklar Sigortası olarak adlandırılabilir. Genel teminatları içerisinde, belirtilen hastalıkların tüm tedavi masrafları, planlanan cerrahi girişimlerin maddi tutarları ve ölüm ile sonuçlanan hastalıklar durumunda sigortalının vasi olarak seçtiği kişiye ödenecek olan yaşam kaybı tazminatı sıralanabilir. Yapılan tazminat ödemeleri sigorta şirketleri arasında çeşitlilik gösterebildiği gibi, ödenecek olan sigorta primleri de teminat kapsamları ve sigorta şirketlerine göre değişecektir. Sigortanın başlangıç yaşı genellikle 18 ile 50 yaş arasında olup, birçok sigorta şirketi için poliçe geçerliliğinin sona ereceği yaş sınırı 65 olarak belirlenmiştir. Genellikle yenileme garantisi verilmeyen bu sigorta poliçelerinde, Kritik Hastalıklar Sigortası’nı yeniletmek isteyen kullanıcılar, yaşam kalitesini etkileyen kritik hastalığın devam ettiğini belgeleyerek sigorta süresini 65 yaşına dek uzatma imkanı bulacaktır. 

Kimler Kritik Hastalıklar Sigortası Yaptırmalı? 

Kritik hastalıklar ile karşılaşma oranının son derece artış gösterdiği günümüzde, kanser gibi önemli hastalıkların engellenmesi mümkün olmasa bile, belirli önlemlerin önceden alınması mümkündür. Kritik Hastalıklar Sigortası ile teminat altına alınan hastalıklardan biri ile karşılaşılması durumunda yapılacak olan sigorta tazminatı ödemesi, hem tedavi sırasında oluşacak olan masrafları karşılama, hem de hastalık dolayısıyla düşen yaşam kalitenizi artırma imkanı sunar. Dolayısıyla Kritik Hastalıklar Sigortası herkesin yaptırması gereken bir sağlık sigortası çeşididir. Kişinin beden sağlığını hızla kaybetmesine neden olduğu kadar ruh sağlığını da olumsuz etkileyen kritik hastalıklar ile karşılaşılması durumunda, sigorta kapsamında yapılacak olan tazminat ödemesi, kişiye yalnızca maddi değil manevi açıdan da destek sağlamış olacaktır. Standart sağlık sigortalarına göre aylık ödenen prim tutarlarının daha düşük miktarlarda belirlendiği Kritik Hastalıklar Sigortası, her bütçeye uygun olacak şekilde ödeme imkanı yaratır.

Siz de bu kritik hastalıkların yaşanma riskine karşı gerekli güvenceyi sağlayan bir sağlık sigortasına sahip olmak için sigortaladim.com adresinden uygun fiyat teklifleri alabilir; 444 9 832 numaralı Sigorta Destek Hattı ile profesyonel sigortacılık hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teklifi Al

Hemen Teklif Al
Özel Sağlık Sigortası

Özel Sağlık Sigortası Teklifi Al

Hemen Teklif Al

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kaza Tespit Tutanağı Nedir? Nasıl Doldurulur?
Trafik Sigortasında Manevi Tazminat

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam