Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Zorunlu Trafik Sigortasını Belirleyen Faktörler Nelerdir?

05 Şubat 2024

Trafiğe çıkan bütün motorlu taşılar için trafik sigortası zorunlu tutulmuştur. Aracın kazaya karışması halinde sigorta, karşı tarafın zararını karşılar ve araç sahibine maddi destek sağlamaktadır. Zorunlu trafik sigortası olmayan trafiğe çıkan araçlara cezai yaptırımlar uygulanmaktadır. Trafikte sigortasız olarak yakalanan bir otomobile ceza kesilmesiyle birlikte, trafik sigorta basamağı sabit tutularak sigorta indirimlerinden yararlanma olanağı sağlanmamaktadır. Zorunlu trafik sigortası teklif alarak avantajlı bir şekilde sigorta işleminizi tamamlayabilirsiniz. Araç sahibi, sigorta işlemlerini tamamlamadığı müddetçe araç trafiğe yeniden çıkamaz. Avantajlı fiyatlar ve işlevsel teminatlarla zorunlu trafik sigortası teklif al butonuyla ve trafikte yaşanabilecek tehlikelere karşı önlem almak mümkündür. Özellikle de trafik yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde ikamet eden kişilerin olası bir kaza riskiyle karşı karşıya kalma ihtimali çok yüksektir. Bu bağlamda zorunlu olarak tutulan trafik sigortası aynı zamanda hak sahiplerine büyük avantajlar sağlamaktadır.

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?

Trafik sigortalarında sürücülerin ödüllendirilmesi ve trafik kurallarına uymasını sağlamak için hesaplama parametreleri buna bağlı olarak belirlenmektedir. Poliçe bedel hesaplamalarında aracın daha önce herhangi bir kazaya karışmamış olması da büyük bir avantaj sağlamaktadır. Sigorta yenileme sürecinde daha önce kaza yapmamış olan kişilere indirim olanakları tanınmaktadır. Zorunlu trafik sigortası teklif alma işlemlerini gelişen teknolojiyle birlikte yalnızca birkaç tuşla gerçekleştirebilmek mümkündür.  Trafik sigortaları prim hesaplamaları yapılırken aracın kaydedildiği il dikkate alınmaktadır.  Özellikle de trafik akışının yoğun olduğu bölgeler, daha az aracın olduğu sakin şehirlere nazaran daha fazla kaza riski taşıdığı için prim ödemeleri de buna bağlı olarak daha yüksek olabilmektedir. Zorunlu trafik sigortası online teklif alırken aracın yaşı ve modeli de kaza yapma olasılığına etki etmektedir.

Zorunlu Trafik Sigortası Genel Şartları

Zorunlu trafik sigortası, trafikte meydana gelebilecek kazalar veya hasarların maddi olarak karşılanmasını sağlayan sigorta türüdür. Sigortanın genel şartları içerisinde bulunan pek çok madde, hak sahiplerinin kaza ile karşı karşıya kaldığında eksikleri tamamlamasını karşılamaktadır. Zorunlu trafik sigortası fiyat teklifi maddi anlamda yüksek oranda eksiklerin giderilmesini sağlayabilmekte ve kişiye özel fiyat avantajı sağlamaktadır. Zorunlu trafik sigortaları aynı zamanda kişiye özel sigortalar olarak da adlandırılabilmektedir. Sigortacının üstlenmiş olduğu zorunluluk, zorunlu trafik sigortasındaki limite göre uygulanmaktadır. Zorunlu sigorta limitleri, tavan fiyatlar olarak tespit edilen doğru ücretlerle doğru orantılı olmaktadır. Yaşanan kaza veya hasar durumlarında zararın karşılanması veya minimuma indirilmesi bakımından harcanacak masraflar sigortacı tarafından karşılanıyor. Genel şartlarda bulunan düzenlemelerde pek çok kişinin can ve mal kaybının minimum seviyeye indirilmesini sağlayan zorunlu trafik sigortası hak sahibini hukuki olarak da güvence altına almaktadır.

Zorunlu Trafik Sigortası Zorunlu Mu?

Zorunlu trafik sigortası; araç sahibi ve karşı tarafı kaza risklerine karşı hukuki anlamda koruma altına almaktadır. Sigortaladım.com aracılığıyla zorunlu trafik sigortası fiyat teklifi al ve avantajlı fiyat tekliflerinden yararlanabilirsiniz. Zorunlu bir sigorta olduğu için sigortanın yenilenmemesi aracın trafiğe çıkması engellenir. Sigorta yaptırmayan veya poliçesini yenilemeyen kullanıcıların araçları trafiğe çıkamadığı gibi römork yardımıyla araç otoparka çekilir ve şehir içi veya şehir dışı kullanımdan men ediliyor. Zorunlu trafik sigortası teklif sorgulama işlemlerinde gecikme ücreti, otopark ücreti veya çekici ücreti de sigorta yaptırmayan kişi tarafından ödenmek zorundadır. Araç sahiplerinin araçlarını geri alabilmek ve trafik sigortaları ödeme işlemlerini yapabilmesi sigorta ödeme işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

Zorunlu Trafik Sigortası Kapsamı

Araçta meydana gelebilecek hasarların mali yükünün karşılanabilmesi için zorunlu trafik sigortasının yaptırılması gerekmektedir. Kişilerin her yıl düzenli olarak yenilemesi gereken trafik sigortası, sağlamış olduğu olanaklarla kaza sonrasında yaşanan endişelerin büyük ölçüde giderilmesini sağlamaktadır. En uygun zorunlu trafik sigortası teklif konusunda kullanıcının belirleyeceği kapsama bağlı olarak değişiklik gösterir. Sigorta limitleri, yaşanan kaza türüne bağlı olarak tespit edilmektedir.

Sigortaladım.com trafik sigortalarında kullanıcı beklentilerini karşılama konusunda tam not almayı başarmaktadır. Sigorta yaptırma öncesinde prim tutarını belirleyip hasar basamağına bağlı tavan fiyatı hakkında bilgi sahibi olarak kişiye özel avantajlardan yararlanabilirsiniz. Sigorta öncesinde prim tutarlarının tespit edilmesiyle can ve mal kaybının en uygun maliyetlerle karşılanması beklenmektedir. Sigorta, hem sizin hem de karşı tarafın güvenliğini önemsemekte olduğundan yolda çok daha güvenli bir şekilde seyahat etmenizi sağlar. Siz de sigortaladım.com ile zorunlu trafik sigortasından yararlanarak üstün teknolojik imkanlarla kendinizi teminat altına almanın keyfini sürebilirsiniz.

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kaza Tespit Tutanağı Nedir? Nasıl Doldurulur?
Trafik Sigortasında Manevi Tazminat

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam