Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

İkinci El Araç Garanti Sigortasında Yaş Sınırı

20 Nisan 2020

İkinci el garanti sigortası, aracınızı olumsuz şartlara karşı güvence altına alır, aracınız için sağlık sigortası niteliğindedir. Poliçe, kapsadığı süre ya da kilometre kullanımı dâhilinde, aracınızın motor, şanzıman, enjeksiyon, elektrik tesisatı gibi önemli ve ana parçalarında meydana gelen hasarı size hiçbir maddi yük çektirmeden teminat altına alır. Kasko, aracınızı kazalara karşı korurken ikinci el garanti sigortası da aracınızı arızalanmalara karşı güvence altına almaktadır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 13 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ikinci el araç garanti sigortası, ikinci el araç piyasası için istikrar sağlamayı hedefler. Yılda ortalama 7 milyon aracın el değiştirdiği Türkiye’de bu pazar önemli bir ekonomik kapı hâline gelmiştir. Alıcı, garantili aracı gönül rahatlığı ile satın alırken, satıcı ise ürününü daha hızlı ve kolay bir şekilde satar. Bu nedenle, ikinci el araç garanti sigortası her iki taraf için kârlı bir sigorta çeşididir.

Yılda 1 Kere İkinci El Araç Garanti Sigortası

İkinci el araçlar için özel sağlık sigortası niteliğinde olan bu sigorta, sizi kötü sürprizlere karşı güvence altına almaktadır. Yılda bir kere yaptıracağınız sigorta ile aracınızın pahalı parçalarında oluşacak maddi hasarı tek kuruş ödemeden giderme şansına kavuşacaksınız.

İkinci el arabada garanti süresi, sigorta şirketleri arasında değişkenlik göstermektedir. Ortalama olarak 3-12 ay ya da 0 – 20 bin kilometre arasındaki kullanımlar kapsam altına alınmaktadır. İkinci el araçlara garanti sigortasında yaş sınırı konulmaktadır. Aracınız 8 yaşından daha eski ise garanti kapsamına dâhil edilememektedir. Ayrıca, aracınızı sigortalayabilmeniz için aracınızın aşağıda belirtilen genel şartlara uygun olması beklenmektedir:

  • Araç, ruhsatlı ve Türkiye sınırları içinde bulunmalıdır
  • Araç fabrika çıkışı itibarı ile dizel, benzin, gaz ya da hibrit (melez) yakıt tüketiminde olmalıdır.
  • Araç maksimum 8 yaşında olmalıdır.
  • Araç 160 bin kilometrenin üzerinde olmamalıdır. 160 bin kilometre kullanımını aşmış araçlar garanti kapsamına dahil edilmemektedir.
  • Aracın ikinci el olması, üretici ya da ithalatçı garantisinin sona ermiş olması gerekmektedir.

Eğer aracınız yukarıda belirtilen şartlara uygun ise, ikinci el garanti sigortasının ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Yalnızca aracınızın arızalanan parçalarının onarılmasında ya da yenisi ile değiştirilmesinde değil, yolda kaldığınızca yol yardımı, çekici ve aracınız tamirdeyken yerine araç tahsis edilmesi gibi hizmetlerden de faydalanabilirsiniz. İhtiyacınıza ve bütçenize uygun paketlerden birini seçerek garantili araç kullanmanın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

İkinci El Araç Garanti Sigortası Kapsam Farklılıkları

2. el araç garanti süresi sigorta şirketlerine ve seçtiğiniz poliçeye göre farklılık göstermektedir. Örneğin; 3 ay – 5 bin kilometre ya da 12 ay – 20 bin kilometre gibi paketler bulunmaktadır. Sigorta, belirtilen süre ya da kullanım dâhilinde aracınızın motor, şanzıman, diferansiyel, enjeksiyon, elektrik devre ve tesisatı gibi ana bileşenlerinde ortaya çıkan maddi hasarı ve işçilik ücretini karşılar. Poliçede belirlenen süre ya da kullanım boyunca aracınızın mekanik, elektrik ve elektronik aksamı güvence altına alınır. Sigortanın teminat altına almadığı bileşenler de bulunmaktadır. Bunlar, zaman içinde doğal olarak eskiyen, hatalı kullanım sonucu zarar gören ya da ömrü tükenen fren, disk, kampana, kayış gibi elemanlardır. Bu elemanlarda oluşan zarar sigorta tarafından karşılanmayacaktır.

İkinci El Otomobilde Garanti Dönemi

Sigorta ücretleri, aracınızın yaşına, modeline, markasına ve bulunduğunuz konuma göre çeşitlilik göstermektedir. Ayrıca faydalanmak istediğiniz ek hizmetler ve poliçenin geçerlilik süresi de fiyatlara yansımaktadır. Bu nedenle, ihtiyacınıza ve bütçenize uygun poliçeyi onlarca çeşit arasından rahatlıkla seçme şansınız bulunmaktadır. İkinci el otoda garanti dönemi süresince kullandığınız aracın mekanik, elektrik ve elektronik aksamı güvence altına alınmaktadır. Yılda bir kez yaptıracağınız sigorta ile ileri zamanlarda oluşabilecek risklere karşı cebinizi korumanız mümkündür.

sigortaladım.com, birbirinden farklı poliçe çeşitleri ile ikinci el aracınıza en uygun sigortalama deneyimini sizlere sunmaktadır. Sigortacılıkta yeni bir sayfa açan sigortaladım.com, güçlü altyapısı ve deneyimli teknik ekibiyle hızlı ve güvenli bir hizmet ile yanınızda olmaktadır. Web sitesi üzerinden dolduracağınız form ile ihtiyacınıza ve bütçenize uygun teklifleri hızlı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Siz de sigortaladım.com ile yeni nesil sigortacılık ile tanışın.

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam